*Nettavisen* Sport.

Etterlengtet seier for Start

SCORET: Alejandro Castro jubler etter å satt inn 2-1 for Start mot Stabæk. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Sørlendingene tok med seg alle poengene fra Nadderud.

STABÆK - START 1-2:

Start gjorde endelig slutt på en lang rekke uten seier da sørlendingene vant 2-1 borte mot Stabæk i eliteserien mandag. Innbytter Jorge Castro ble matchvinner.

Costaricaneren kom på et stormende løp og sørget for bortejubel ni minutter før slutt. Han ble servert en flott ball av Zlatko Tripic. Dermed tok Start sin første trepoenger etter sju strake seriekamper uten seier.

Etter en rolig åpning på kampen stilnet Amin Nouri hjemmefansen med et vakkert mål i det 18. minutt. Høyrebacken fikk ballen fra angriper Matthias Vilhjalmsson og dunket den bak en sjanseløs Isaksen.

Stabæk trillet som vanlig mye ball, men vertene slet i lange perioder med å sette et kompakt bortelag på de store prøvene. Først mot slutten av første omgang klarte Stabæk å sette inn en offensiv som det luktet litt svidd av. Spesielt hjemmelagets midtbanemann Luc Kassi markerte seg positivt.

Frisparkmål

Også i annen omgang fortsatte Stabæk å dominere banespillet, og Anders Trondsen ordnet en fortjent utligning med et frispark etter 68 minutter. Start-keeper Håkon Opdal burde klart bedre, men det skal sies at han slet med mye sol i ansiktet.

Nadderud-publikummet reiste seg i vill jubel da Trondsen igjen satte ballen i mål åtte minutter senere, men denne gangen hadde dommer Trond Ivar Døvle blåst for holding i feltet.

Det var Stabæks annet strake tap i serien. Bærumslaget har 18 poeng etter tolv kamper. Start står med 12 poeng.

Utespiller var keeper

Kampen fikk en smått bisarr åpning. Midtbanespiller Eirik Haugstad (20) eliteseriedebuterte som Stabæk-keeper, men ble etter planen byttet ut til fordel for keepervikar Espen Isaksen (35) med en gang ballen var ute av spill.

Stabæks førstekeeper Mande Sayouba er bortreist for å ta del i VM for Elfenbenskysten, mens annetvalget Borger Thomas er suspendert etter utvisningen mot Lillestrøm. Tredjekeeper Simen Omholt-Jensen (19) er junior og fikk en skrekkopplevelse som innbytter mot LSK ved å slippe inn fem mål.

Isaksen ble hentet inn som keepervikar til mandagens kamp. Problemet var bare at regelverket til Norges Fotballforbund (NFF) nekter amatørspillere å starte seriekamper, mens de kan spille som innbytter.

Torsdag ruller eliteserien videre med siste runde før VM-pausen. Stabæk skal gjeste et Viking som har dabbet kraftig av etter en kanonstart på sesongen. For Start blir Rosenborg motstander hjemme i Kristiansand. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.