Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europafiasko for Rosenborg

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Røk hodestups ut av Europe League.

LARNACA - ROSENBORG 2-1:

Rosenborg har ikke imponert nevneverdig under Jan Jönssons ledelse denne sesongen og i Champions League-kvalifiseringen ble det norske laget lett bytte.

Trøsten kunne vært en plass i det nest beste selskap, Europe League, men også i den turneringen kommer Rosenborg til å glimre med sitt fravær.

Etter 0-0 i første møte med kypriotiske Larnaca, hadde laget alle muligheter til å ta seg videre da returen gikk torsdag kveld, men nok en gang sviktet det.

- Forferdelig dårlig
Vertene fikk to straffespark - ett klart og ett tvilsomt - mens gjesten fra Norge kun klarte å finne nettmaskene ved én anledning. Dermed var exit Europa for RBK.

Med tanke på at Rosenborg også bare ligger som nummer åtte i Tippeligaen med 12 kamper igjen, kan fort årets sesong ende opp i total fiasko for seiersvante trøndere.

- Akkurat nå er ikke dette laget gode nok for europacupspill. Det har vist seg over disse to kampene, sier Rune Bratseth i VIasat 4-studio.

- Det er en kraftig nedtur at de leverer så forferdelig dårlig fotball både nå og over tid. Men det er mulig å snu dette, sier den tidligere RBK-spilleren.

Flere av spilerne i klubben har den siste tiden blitt linket med en overgang til større klubber i Europa. Bratseth mener at de per dags dato ikke holder et slikt nivå.

- Flere av disse spillerne er ikke gode nok for et høyere nivå. I hvert fall slik de presterer nå. Den handler om å ha den nødvendige selvtilliten, sier han.

- Spillerne har vist tidligere at de kan prestere på høyt nivå, men slik det er nå, er det først fremst det at laget ikke fungerer, fortsetter han.

Straffe nummer en
Rosenborg imponerte ikke nevneverdig i det første møtet med kypriotene på Lerkendal og heller ikke i første omgang torsdag var det mye sprut over trønderne.

Vertene hadde ballen mye og skapte også de største sjansene i løpet av de første 45 minuttene.

Den første store sjansen kom etter 16 minutter, da Gregoor van Dijk fikk en skuddmulighet etter godt angrepsspill, men avslutningen fra nederlenderen gikk utenfor.

Samme mann skulle imidlertid få sin revansje få minutter senere. Etter en kontring ble Miljan Mrdakovic lagt i bakken inne i feltet av nykommer Mohammed Awal Issah.

Dommeren pekte på krittmerket og fra elleve meter var den nederlandske midtbanespilleren sikker som banken en gang var, og dermed var vertene i føringen.

Trønderne måtte nå fram på banen i jakten på en utligning, men mange upresise avleveringer førte til at den helt store muligheten for scoring aldri kom før hvilen.

Straffe nummer to
Men selv på stillingen 1-0 til Larnaca hadde gjestene alle muligheter til avansement. Ett mål var nemlig nok til å være i førersetet, siden det endte 0-0 i første kamp.

Etter 53 minutter ble imidlertid vondt verre for trønderne. Njongo Priso gikk over ende inne i 16-meteren, etter en duell med Per Verner Rønning og på nytt ble det dømt straffe.

Nok en gang tok van Dijk turen opp til krittmerket og nok en gang satte han ballen forbi Daniel Örlund i Rosenborgs mål. Nå var det norske laget for alvor i trøbbel på Kypros.

Et snaut kvarter senere ble likevel håpet tent igjen. Mushaga Bakenga ble frispilt av Rade Prica og selv om spissen nok var i offside, fikk han fortsette av pipeblåseren.

På motsatt side fulgte Markus Henriksen opp og fikk ballen. Den unge Rosenborg-spilleren hadde ingen problemer med å sette kula i det tomme buret bak vertens keeper.

Begge lag skapte flere gode sjanser etter reduseringen, men nettsus ble det aldri og dermed fortsetter nedturen for norske klubber i europacupspill.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!