RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europamester aktuell som LSK-trener

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Danske Lars Olsen skal være en het kandidat til den ledige jobben som trener i Lillestrøm.

Oslo (ANB): Det melder det danske nettstedet sporten.dk, som drives av storavisen Berlingske Tidende.

Ifølge nettstedets kilder er han ett av tre navn som LSK nå arbeider med i jakten på Henning Bergs etterfølger. De to andre er svenske Magnus Haglund, som slutter i Elfsborg, og islendingen Runar Kristinsson, som spilte i Åråsen-klubben i årene 1997-2000.

84 landskamper
50 år gamle Lars Olsen har en lang og innholdsrik aktiv karriere bak seg på 1980- og 90-tallet, hovedsakelig i Brøndby men også utenlandsopphold i Tyrkia, Belgia og Sveits. Han spilte ikke mindre enn 84 landskamper for Danmark.

I 1992 vant han også EM som kaptein for den danske landslaget.

Siden 1997 har han jobbet som trener på dansk toppnivå, først i Brøndby, deretter i Randers og Odense. I sistnevnte klubb sluttet han i fjor etter tre år i jobben. I sin periode i Randers, som han førte opp i dansk superliga, ble han bl.a. kåret til årets trener i Danmark i 2006.

Olsen har en god stund vært aktuell som landslagstrener for Færøyene, en jobb som tidligere i år ble ledig etter at skotten Brian Kerr ikke ble enig med forbundet om en forlengelse av sin kontrakt. Olsen har gitt uttrykk for at han kan være interessert.

Tre kandidater
Men nå har den arbeidsledige treneren tydeligvis fått noe annet å tenke på. Sporten.dk mener å vite at han er en av tre kandidater som LSK nå først og fremst har i kikkerten.

De to andre har vært nevnt i flere media de siste dagene. Framfor alt Magnus Haglund, som forleden sa opp jobben sin i Elfsborg. Men også Odense og Brøndby er satt i forbindelse med svenskens navn.

Skulle romeriksklubben ende opp med Runar Kristinsson i sjefsstolen, vil det bli et meget populært gjensyn med klubbens supportere. Islendingen, med hele 106 landskamper i årene 1987-2004, satte solide spor etter seg da han spilte 71 kamper i gult og svart i løpet av en treårsperiode.

Fra Åråsen forsvant han i 2000 til belgiske Lokeren, der han spilte i sju år før han avsluttet sin glitrende karriere hjemme i moderklubben KR Reykjavik. Der overtok 42-åringen som trener i fjor. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere