RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Europeiske gullkamper

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Det nærmer seg avgjørelsens time i de store ligaene. Her er oversikten over hvem som kjemper om gull og Champions League-billetter i England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland.

TV 2 Nettavisen følger alle seriekamper i England, Frankrike, Italia, Spania og Tyskland direkte i vårt nye live-system. I tillegg sendes flere av toppkampene i Spania direkte på web-TV hver runde.

ENGLAND:
Arsenal sikrer seg ligagull med seier over Tottenham, dersom Chelsea samtidig avgir poeng borte mot Newcastle. Uansett skal det skje mye rart om ikke kaptein Patrick Vieira i løpet av våren får hendene på klubbens 13. ligagull.

Chelsea og Manchester United slåss om andreplassen, og møtes på Old Trafford 8. mai. Den kampen kan bli utslagsgivende.

Krigen om fjerdeplassen er utrolig jevn og spennende. I skrivende stund ligger Liverpool på den ettertraktede plassen, men så mange som åtte lag har fortsatt en anstendig sjanse til å ta den.

Newcastle, Aston Villa, Charlton, Birmingham, Southampton, Fulham, Middlesbrough og Bolton er alle innenfor seks poengs avstand. Kanskje faller ikke avgjørelsen før Liverpool og Newcastle møtes på Anfield i siste serierunde.

FRANKRIKE:
Frankrike disponerer tre plasser i Champions League. Lyon, Monaco og Paris St. Germain ligger på de tre øverste plassene i fransk 1. divisjon.

PSG, som innehar tredjeplassen, ligger tre poeng bak serieleder Lyon (66 poeng), to poeng bak Monaco og seks foran Sochaux. Det gjenstår seks serierunder.

Det betyr at også Auxerre (54 poeng) og Marseille (53) har teoretiske sjanser på å vinne ligagullet. I praksis vil det neppe la seg gjøre, men tredjeplassen er innen rekkevidde dersom et av de to lagene skulle klare å avslutte veldig sterkt.

ITALIA:
AC Milan leder med åtte poeng på Roma etter 30 av 34 serierunder. Det er bare 12 poeng igjen å kjempe om - og Milan roter neppe vekk et forsprang på åtte poeng.

- Så lenge vi har en matematisk sjanse, så spiller vi for å bli seriemester. Jeg mener det fortsatt er mulig, sa Roma-trener Fabio Capello ifølge NTB-DPA etter 1-1-kampen mot Lazio i midtuka.

Milan har igjen Udinese borte, Reggina borte og Brescia hjemme, mens Roma har igjen Empoli hjemme, Perugia hjemme og Sampdoria borte.

I tillegg møtes lagene i Milano 2. mai. Siste runde spilles 16. mai.

Juventus innehar tredjeplassen, og er fire poeng bak Roma. Den gamle damen fra Torino har 11 poengs forsprang på neste lag. Inter, Lazio og Parma kjemper om fjerdeplassen, med Inter ett poeng foran de to konkurrentene.

Inter og Lazio møtes på søndag, i en kamp du kan følge direkte hos TV 2 Nettavisen.

SPANIA:
Det gjenstår fem serierunder i Primera Divisíon. Selv om Deportivo La Coruña skulle vinne Champions League i år, får ikke Spania mer enn fire plasser i turneringen neste sesong.

Valencia og Real Madrid ligger før helgens runde på topp med 70 poeng. Målforskjellen favoriserer Valencia. Barcelona ligger sju poeng bak, men møter Real Madrid denne helgen og kan åpne gullkampen ytterligere med seier der.

Deportivo har 61 poeng, og det virker som om det er disse fire lagene som får billettene til Champions League.

Athletic Bilbao er på femteplass, men har ti poeng opp til Deportivo. Det er 15 poeng igjen å spille om.

TV 2 Nettavisen sender for øvrig oppgjørene Malaga - Deportivo (lørdag klokken 21.55) og Real Madrid - Barcelona (søndag klokken 19.45) direkte på web-TV denne helgen.

TYSKLAND:
Også i Bundesliga gjenstår det fem serierunder. Tyskland får ikke mer enn tre plasser i Champions League, og i øyeblikket ser det ut til at disse billettene tilfaller Werder Bremen, Bayern München og Stuttgart.

Werder leder med åtte poeng på Bayern, og skal denne helgen ut i en tøff bortekamp mot Bochum. Samtidig spiller Bayern mot byrivalen 1860 München. Begge kampene kan du følge direkte hos oss fra klokken 17.30 søndag.

8. mai møtes Bayern og Werder Bremen på Olympiastadion i München. Det blir naturligvis en svært viktig kamp i jakten på ligagullet. Bayern står for øvrig med 18 seriemesterskap så langt. 17 av disse er vunnet etter 1969.

Stuttgart ligger fem poeng foran Bayer Leverkusen og ni poeng foran Bochum og Borussia Dortmund, og har en god sjanse til å sikre seg spill i Champions League også neste sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere