RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eurosport og Ingebrigtsen utsetter samarbeid


UTSETTER EUROSPORT-JOBB: Kåre Ingebrigtsen (t.h.) blir ikke ekspert på Eurosport med det første. Stevningen av hans tidligere arbeidsgiver, Rosenborg, gjør at arbeidsforholdet er utsatt.
UTSETTER EUROSPORT-JOBB: Kåre Ingebrigtsen (t.h.) blir ikke ekspert på Eurosport med det første. Stevningen av hans tidligere arbeidsgiver, Rosenborg, gjør at arbeidsforholdet er utsatt. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kåre Ingebrigtsen blir likevel ikke fotballekspert på Eurosport med det aller første. Årsaken er at han har stevnet gamleklubben Rosenborg for retten.

Mandag ble det kjent at Ingebrigtsen, som i sommer fikk sparken som RBK-trener, var engasjert i en rolle som ekspert tilknyttet Eurosports eliteseriesatsing i fotball.

Dagen derpå kom nyheten om at 52-åringen og hans tidligere assistent Erik Hoftun har besluttet å stevne Rosenborg for usaklig oppsigelse.

Utsetter jobboppdrag

Det medfører at Ingebrigtsen inntil videre ikke begynner i Eurosport-jobben som planlagt.

«Ingebrigtsen har nylig inngått avtale tilknyttet Eurosports Eliteserie-dekning, han kommer ikke til å utøve den rollen før det foreligger en avgjørelse i tvisten mellom ham og Rosenborg», melder kanalen på sine nettsider onsdag.

Eurosport understreker samtidig at Ingebrigtsen er tiltenkt en rolle som ekspert når den rettslige striden med RBK er avklart.

Sparket etter seier

Overraskende for de fleste fikk Ingebrigtsen og Hoftun sparken av Rosenborg 19. juli i sommer.

Nyheten kom dagen etter at Rosenborg hadde tatt seg videre til andre kvalifiseringsrunde i Champions League etter seier mot islandske Valur. På det tidspunktet lå trønderne to poeng bak Brann i Eliteserien.

- Vi har etter lang tids vurdering kommet frem til at Kåre må tre tilbake. Det får også den konsekvensen at Erik Hoftun også trer tilbake. Til tross for gode resultater, så synes vi at utviklingen har vært for dårlig, sa styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, under pressekonferansen 19. juli.

Rini Coolen har tatt over det midlertidige ansvaret som Rosenborgs hovedtrener. Nederlenderen har ledet Rosenborg til gruppespillet i Europa League og til topps i Eliteserien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere