RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyret er over, Bolton

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Den åttende strake sesongen i Premier League ender med nedrykk.

Det er i alle fall Nettavisens spådom før sesongen starter.

Bolton Wanderers rykket opp både i 1995, 1997 og 2001 før klubben under ledelse av Sam Allardyce i 2002 klarte å etablere seg i den engelske toppserien.

Svensk storkjøp
Høydepunktet kom i 2005, da klubben endte helt oppe på sjetteplass. Den gang var spillere som Jussi Jääskeläinen, El-Hadji Diouf, Jay-Jay Okocha og Ivan Campo nøkkelspillere.

Den nye stjernen heter Johan Elmander, som ble kjøpt fra Toulouse for 11 millioner pund i sommer. Svensken måtte nøye seg med en plass på kanten under EM, men blir garantert førstevalget til Gary Megson på topp hos Bolton.

Muligens sammen med Kevin Davies, den fysisk sterke og målvaksinerte spissen (tre mål på 32 kamper i fjor) som har så høy stjerne i klubben. Davies kan også brukes på midtbanen.

Bolton var to poeng fra å rykke ned i fjor og endte på 16. plass med ni seirer på 38 serierunder. Bare Derby, Birmingham og Fulham vant færre kamper. Og kun Derby og Wigan scoret færre mål.

Tviler på Megson
Årsaken til Nettavisens skepsis til Bolton denne sesongen, skyldes først og fremst manager Megson. 49-åringen oppnådde null og niks som manager i Norwich, Blackpool, Stockport og Stoke før han reddet West Bromwich fra nedrykk fra Championship i 2000 og ledet klubben til opprykk til Premier League i 2002.

Ett nedrykk og ett opprykk senere fikk han sparken også i WBA.

Megson rykket deretter ned til tredjedivisjon med Nottingham Forest, og var sesongen etter nærmere ytterligere nedrykk enn et opprykk tilbake da han trakk seg i februar 2006.

Bolton headhuntet Gary Megson fra Leicester i oktober 2007, etter at Sammy Lee hadde fått sparken på Reebok Stadium. Nå går Megson inn i sin første hele sesong i sin åttende klubb som manager.

Vi sliter med å se hva Megson kan tilføre en forholdsvis etablert Premier League-klubb som Bolton og tror faktisk at kommende sesong vil ende med nedrykk for den 134 år gamle klubben.

Forrige sesong: 16. plass
Nettavisens tips: 18. plass (nedrykk)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere