Gå til sidens hovedinnhold

Everton holder koken

Vi har ingen tro på at Everton roter seg bort hjemme mot Leyton Orient i ligacupen onsdag. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny onsdag:
Oddstips 1: Kongsvinger feil favoritt

Oddstips 2: Kuyt-suksess i Tyrkia

V65 Bjerke: Jackpot med 1,7 mill ekstra i sekserpotten

Ukens midtukekupong er en salig blanding av norsk Adeccoliga og skotsk bakgårdsfotball på den ene siden og playoff til Champions League på den andre siden. Samtlige tolv kamper spilles onsdag og det er på forhånd en svært favorittpreget kupong Norsk Tipping presenterer. Bonuspotten vokser og er nå oppe i ca 4,35 millioner kroner og utbetales som kjent til en eventuell alenevinner ved fulltid.

1. Tromsdalen - Kongsvinger
Seks strake tap for Tromsdalen etter søndagens forventede nederlag i Sarpsborg. 4-23 i målforskjell på disse seks kampene, forteller om forsvarstrøbbel, selv om det var en viss bedring å spore i bortemøtet med Sarpsborg søndag (tap 0-2). Likefullt er det kun ett poeng opp til sikker plass for Tromsdalen som står med 3-2-3 på hjemmebane. Mohammed Ahamed soner sin andre av to kampers karantene, men har jo foreløpig spilt lite for klubben etter ankomsten fra Tromsø/Sarpsborg. For øvrig er det kun Kjell Gunnar Vangen (m) som er usikker for hjemmelaget, men han hadde uansett ikke vært aktuell for startelleveren. Totalt sett ser det bedre ut enn på lenge for Tromsdalen med mannskapet og vi skal også merke oss at Tromsdalen har møtt utelukkende topplag den siste tiden. I bortemøtet mot Strømmen som laget tapte 0-5, hadde for øvrig Tromsdalen ni avslutninger på mål mot Strømmens fem. I tillegg vant laget cornerstatistikken 11-2.

Ikke uventet røk Kongsvinger hjemme mot formbomben Mjøndalen søndag (0-2). Det var en jevnspilt lag, men Mjøndalen hadde matchvinnerne. Ligger på 9. plass med 26 poeng, men vil kun være to poeng bak playoff med seier i denne hengekampen. Variabel både hjemme (5-0-4) og borte (3-2-4). Midtbaneanker henry Shindika må sone karantene pga gule kort, mens venstreback Samir Fazlagic måtte ut med skade søndag og er svært tvilsom til denne kampen.

Lagene møttes sist i 2009, da endte det med 3-0 seier til hjemmelaget som har slitt fryktelig med skader den siste tiden. Nå ser det mye bedre ut og Kongsvinger må altså unnvære midtbaneanker Shindika. Vi tror det snur for hjemmelaget. H.

2. Hødd - Notodden
Meget kjærkommen bortetriumf for Hødd mot Bærum søndag (årets første) og dermed krøp Hødd over streken for første gang i år. Dog er det kun ett poeng ned til Tromsdalen under streken, samtidig vil laget passere Bryne med seier her. Cuphelt Pål Andre Helland er tilbake etter karantene og lånespiller Kjell Rune Sellin viste seg frem med scoring i debuten. 4-2-3 er tallene hjemme på Høddvoll.

Notodden hadde tre poeng i lomma i hjemmemøtet med Ullensaker/Kisa søndag, men med utvisning og to straffescoringer på overtid endte med et bittert tap og Notodden har nå fem poeng opp til sikker plass. Bortestatistikken er helt fryktelig, kun ett poeng er tatt hittil. Lars Lien soner karantene etter utvisningen sist.

Hødd imponerte i kvartfinalen borte mot Haugesund for halvannen uke siden. Laget klarte å nullstille seg til bortemøtet med Bærum søndag. Vi har kanontro på hjemmelaget her. H.

3. Ullensaker/Kisa - Sandefjord
Etter grusomme ett poeng på de sju siste kampene, ble det endelig tre poeng igjen på Kisa borte mot Notodden søndag etter en høydramatisk avslutning. To straffescoringer av den gamle Lyn- og Brann-spilleren Kristian Flittie Onstad berget en svært etterlengtet seier for romerikingene. Som med seier her vil komme a poeng med Ranheim på femteplass. Vi skal også merke oaa st Kisa har spilt fem av sine åtte siste kamper på bortebane. Hjemmestatsen viser 4-1-3, men de tre siste hjemme har kun gitt ett poeng.

Sandefjord har hengt seg på Start og Sarpsborg i kampen om direkte opprykk, men måtte vente til nest siste spilleminutt før laget avgjorde bortemøtet mot Alta søndag (1-0). Med 6-1-0 på de sju siste seriekampene, vil det kun være ett poeng opp til Sarpsborg med seier i denne hengekampen og kun fire poeng opp til serieleder Start. Meget solide 6-1-2 på bortebane.

Det kan godt være at Ull/kisa fikk trua på det igjen etter borteseieren søndag og vi tror laget kan skape trøbbel for Sandefjord her. HUB.

4. Celtic - Helsingborg
Det var aldeles ikke fortjent, men Celtic fikk et strålende utgangspunkt med 2-0 seier i bortemøtet for en uke siden og Skottlands overlegent beste lag har en ypperlig mulighet til å nå gruppespillet i Champions League. Kom foran med 1-0 allerede etter tre minutter i det første oppgjøret og det var trolig avgjørende for utfallet. Sju seire på de tre første seriekampene i hjemlig liga og serieledelse.

Som ventet tapte Helsingborg serieoppgjøret borte mot Djurgården lørdag, men Åge Hareides gutter var svært uheldig som tapte det første oppgjøret. Her må det et mirakel til om det skal gå, han må nok sette sin lit til innleide Nikola Djurdjic. Helsingborg viste styrke da de vant 3-0 borte over polske Slask Wroclaw i den foregående runden.

Vi er usikre på styrken til dette Celtic-laget og utelukker ikke at Helsingborg kan få noe ut av denne kampen. HUB.

5. Lille - FC København
Lille gikk på et overraskende nederlag i København forrige tirsdag, det resultatet hadde nok sett annerledes ut om ikke Lille hadde brent et straffe i den første omgangen. Helt grei åpning i Ligue 1 med fem poeng på de tre første seriekampene. Var som kjent i gruppespillet i fjor, men oppnådde ikke bedre enn 1-3-2 da.

FC Købehavn tok seg til playoff etter en knallsterk borteseier mot Club Brügge i den foregående runden. Gjorde en strålende snuoperasjon i seriemøtet borte mot Randers lørdag etter to overtidsscoringer. Har altså 1-0 å gå på her og et bortemål vil være gull verd.

Uansett hvordan vi snur og vender på dette, dette bør Lille fikse. Hundre prosent sikre er vi ikke, da Lille har alt å tape og FC København alt å vinne. HU.

6. Dynamo Kiev - Borussia Mönchengladbach
Vi presenterte Dynamo Kiev som et flott langskudd til over tre ganger pengene i det første møtet i Tyskland forrige uke. Til tross for at Borussia tok ledelsen 1-0, snudde kontringssterke og ballsikre Dynamo til 3-1 seier og har et strålende utgangspunkt før dette returmøtet. Slo ut nederlandske Feyenoord i den forrige runden og er en gjenganger i Europa.

Tyske lag har som vi skrev forrige uke ikke lyktes i Champions League de senere årene, selvfølgelig bortsett fra Bayern München. Med 1-3 etter hjemmemøtet ser dette rimelig håpløst ut for Håvard Nordtveit og hans lagkamerater.

Dynamo Kiev trenger ikke å vinne denne kampen, men vi tror et desillusjonert Borussia taper også dette oppgjøret. H.

7. Fenerbache - Spartak Moskva
Meget interessant oppgjør i Istanbul ettersom det står 2-1 til Spartak Moskva etter det første oppgjøret i Moskva. Fire poeng er fasit i den hjemlige tyrkiske serien etter to serierunder. Dirk Kuyt har allerede markert seg etter overgangen fra Liverpool, mens Milos Krasic er ankommet fra Juventus etter et traurig opphold der. Moussa Sow har væt en suksess siden overgangen fra Lille og det er mye bra offensiv kvalitet i Fenerbache.

Spartak Moskva skal si seg godt fornøyd med at de vant 2-1 i det første oppgjøret etter en jevn kamp. Nå ryker altså laget ut med tap 0-1. Variable 2-0-2 på de fire siste i den hjemlige russiske serien, begge bortekampene er tapt. Flere spillere er usikre. Den svenske landslagsspilleren Kim Källstrøm er foreløig ikke klar etter overgangen fra Lyon. Spissen Welliton er skadet. Den irske landslagsspilleren Aiden McGeady holder til i klubben, det samme gjør den tidligere Everton-spilleren Diniyar Bilyaletdinov. Som hos mange andre østeuropeiske klubber, er det også flere brasser i klubben.

Det skal være klar fordel Fenerbache dette som blant annet imponerte med 4-1 seier borte mot rumenske Vaslui i den forrige runden. H.

8. CFR Cluj - Basel
Rumenske Cluj fikk et strålende utgangspunkt ettersom laget snudde 0-1 til 2-1 seier i bortemøtet. Ettmålsseier borte og hjemme mot Slovan Liberec i den foregående runden. Cluj kvalifiserte seg også til gruppespillet i sesongen 2010/11, da var laget faktisk i gruppe med Basel.

Basel var heldige som gikk videre mot Molde i forrige runde og fjorårets sensasjonslag er altså i alvorlig trøbbel med tanke på å nå sluttspillet denne sesongen. Har heller ikke åpnet som best i den hjemlige serien og ligger på fjerdeplass der. Kanskje ikke så rart all den tid noen av fjorårets største profiler er forsvunnet.

Det blir ikke lett for Basel dette og vi tror Cluj avanserer. HU.

9. Everton - Leyton Orient
2. runde i den engelsk ligacupen. Kjempestart for Everton som fulgte opp den strålende hjemmetriumfen med en råsterk borteseier mot Aston Villa lørdag (3-1). Kevin Mirallas kan få sin debut i kveld etter overgangen fra Olympiakos. David Moyes har en tilnærmet skadefri tropp, kun Tony Hibbert er usikker.

Leyton Orient har tapt sine to første kamper i League One. Helgens kamp mot Hartlepool ble utsatt. Kom seg videre til denne runden etter å ha slått ut Charlton i den første runden (etter straffespark).

David Moyes vil trolig rokere litt på laget i kveld, men uansett må Everton ha en kanonsjanse til å vinne dette. H.

10. St. Mirren - Ayr
De tre siste kampene er alle hentet fra skotsk fotball. Denne kampen er fra 2. runde i den skotske ligacupen. St. Mirren holder til på øverste nivå og står med 1-2-1 på de fire første seriekampene. Søndag utlignet laget fire minutter på overtid i bortemøtet med Motherwell (spilte da elleve mot ti).

Ayr United spiller på nivå to i Skottland og står med ett fattig poeng etter tre serierunder. Forsvarsspilleren Jonathan Tiffaney er tilbake etter tre kampers karantene.

Lagene møttes også i cupen i fjor, da vant Ayr 1-0. To divisjoners forskjell til tross så halvgarderer vi denne. HU.

11. Arbroath - Inverness
Arbroath har inntatt tabelltoppen i 2. divisjon etter sju poeng på de tre første seriekampene. Lørdag snudde laget 0-2 til 3-2 borte mot Alloa. Det til tross for at laget fikk utvist Daniel Renne (a) halvtimen før slutt.

Inverness holder til på øverste nivå, men er fortsatt uten seier når fire seriekamper er spilt. Åpnet med tre strake poengdelinger, før Celtic ble for sterke i helgen. Til tross for at Inverness hadde hjemmebane i de kampen, endte det med 2-4 tap.

Lagene møttes også i cupen i 2008. Da stod det 2-2 etter ordinær tid. Ingen walkovr for bortelaget dette, vi tror hjemmelaget kan overraske. HB.

12. Queens Park - Dundee
Kampen spilles på sagnomsuste Hampden Park. Glasgow-klubben Queens Park holder til på laveste nivå i Skottland. Etter tre serierunder står laget med en av hver (1-1-1). 0-1 tap borte for Peterhead i helgen.

Dundee ble flyttet opp til Premier League, ettersom Glasgow Rangers ble degradert. Det har blitt i tøffeste laget for klubben , som kun står med det ene bortepoenget laget fikk i seriepremieren mot Kilmarnock. Nå har det blitt tre strake tap. Måtte ha straffespark hjemme mot Peterhead for å avansere fra den første runden.

Også her tror vi det kan være duket for en cupskrell og vi bruker alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 29.08.2012 17:55
1. Tromsdalen - Kongsvinger H
2. Hødd - Notodden H
3. Ullensaker/Kisa - Sandefjord H B
4. Celtic - Helsingborg IF H U B
5. Lille - FC København H
6. Dynamo Kiev - Borussia Mönche H
7. Fenerbahce - Spartak Moskva H
8. CFR Cluj - FC Basel H U
9. Everton - Leyton Orient H
10. St.Mirren - Ayr United H U
11. Arbroath - Inverness CT H B
12. Queens Park - Dundee FC H B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 29.08.2012 17:55
1. Tromsdalen - Kongsvinger H
2. Hødd - Notodden H
3. Ullensaker/Kisa - Sandefjord H U B
4. Celtic - Helsingborg IF H U B
5. Lille - FC København H U
6. Dynamo Kiev - Borussia Mönche H
7. Fenerbahce - Spartak Moskva H
8. CFR Cluj - FC Basel H U
9. Everton - Leyton Orient H
10. St.Mirren - Ayr United H U
11. Arbroath - Inverness CT H B
12. Queens Park - Dundee FC H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill