RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Everton mot toppen

Foto: Getty Images/All Over Press
Sist oppdatert:
Det ligger en hjemmeseier i luften når et noe svekket Newcastle gjester Goodison Park mandag kveld.

Langoddsen byr på flere interessante fotballkamper, blant annet Tromsø - Lillestrøm, Everton - Newcastle og Valladolid - Real Betis. Vi finner også Allsvenskan, Superettan, dansk superliga, Ligue 2, 2. Bundesliga og italiensk Serie B, i i tillegg til svensk ishockey.

Det ble en meget sterk avslutning på forrige uke, med treff på alle oddstips lørdag og søndag, til en gjennomsnittlig odds på gode 3,40. Dessuten 12 rette i tipping lørdag.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Dagens langskudd
99. AGF - FC Midtjylland H 2,30

AGF viser stigende form, med 4-1 over Horsens, 4-0 over Silkeborg og 4-1 i cupen mot Varde i sine tre siste. Ringreven Graulund scorer mål igjen. Midtjylland har fortsatt en del fravær i laget, og de er ligaens svakeste bortelag hittil, med 0-1-3 på fire reiser. I utgangspunktet er dette en jevn kamp, men hjemmelaget har best humør og minst skader i laget, og vi mener de skal ha gode sjanser. 2,30 for hjemmeseier i Århus er dagens mest aktuelle langskudd.

Dagens avslag
98. Tromsø - Lillestrøm - over/under 2,5 mål H 1,50

Tromsø er ikke noe utpreget over 2,5-lag, til det er forsvaret deres alt for solid, og de må gjerne score 3 eller fler selv, dersom hjemmekampene deres skal gå over 2,5 mål. Det skjedde da Godset var her for en måned siden (4-0), men ikke da Rosenborg (1-1), Sogndal (1-1) eller Brann (2-0) gjestet Alfheim i de tre før det. Lillestrøm er involvert i en del målrike oppgjør, men på dagens bane har de ikke tradisjoner for å score mange ganger i samme kamp. 1,50 på over 2,5 mål i kampen ser ut som et dårlig tilbud i våre øyne, for vi ser lite som tyder på at akkurat dagens kamp skal bli en målfest. 2,10 på under blir desto mer interessant, men vi ender med å melde avslag på over-oddsen.

Dagens spill
Vi ser på mandagskampen i Premier League, og kombinerer med en kamp fra Allsvenskan der magefølelsen sier at oddsen er skjevt satt.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

114. Everton - Newcastle
Premier League. Everton startet veldig bra med 1-0 over Manchester United og 3-1 borte mot Aston Villa. De tapte bortekampen mot West Bromwich forrige helg, etter at de gikk fremover på banen og risikerte mer og mer utover i 2. omgang. Selv om det endte med 0 poeng, viste Everton at de spillemessig er blant de aller beste for tiden.

Gibson (m) mister denne og de seks-syv neste kampene. Men han er også eneste fravær. FCK-kjøpet Oviedo (m) er ikke spilleberettiget ennå. Troppen:

Howard, Hibbert, Distin, Jagielka, Baines, Neville, Pienaar, Osman, Naismith, Fellaini, Jelavic, Mucha, Gueye, Coleman, Heitinga, Anichebe, Mirallas.

Newcastle har ikke klart å spille seg opp på de helt store høydene ennå, slik de gjorde forrige sesong. De innledet med 2-1 hjemme mot Tottenham, men så kom tap for Chelsea og 1-1 hjemme mot Aston Villa. Kanskje går det enda noen runder før alt sitter perfekt.

Skadeproblemer kan spille inn i dag: Krul (k) er ute med skadet albue, og Coloccini (f) sliter med en strekk han fikk med det argentinske landslaget. Ellers er Tiote (m), Vuckic (m), Shola Ameobi (a) og Taylor (f) ute. Perch (f), Ferguson (f) og Sammy Ameobi (m) er tilbake. Troppen:

Harper, Elliot, Santon, Ferguson, Tavernier, Williamson, S Taylor, Cabaye, Gutierrez, Obertan, Marveaux, Ben Arfa, Gosling, Anita, Bigirimana, Amalfitano, Sammy Ameobi, Cisse, Ba, Campbell.

Det er sjelden Newcastle vinner på Goodison Park, og med de fraværene de har i dag, ser ikke dette ut som den rette anledningen til å snu trenden. Everton spiller med stor tro på egne ferdigheter, og på hjemmebane skal 3 nye poeng skrives på konto. Oddsen på 1,70 reflekterer styrkeforholdet, men er likevel god nok til at vi bruker den i en dobbel.

104. Gefle - Häcken
Allsvenskan. Gefle ligger fortsatt tredje sist, på kvalifiseringsplass for nedrykk. De kjemper hardt for å hente inn Syrianska og Sundsvall på plassene over, og med 2-1 mot Örebro og 1-0 mot Norrköping i de to siste er de godt på vei. Begge disse seirene kom på bortebane. Hjemme på Strömvallen har de bare 2-3-5 totalt. Men formen og selvtilliten er bedre enn på lenge.

Det må gjøres to endringer i laget da Jens Portin er skadet og Olof Mård er suspendert. Fra før er William Lundin ute. Dagens tropp:

Mattias Hugosson, Emil Hedvall, Linus Malmborg, Daniel Bernhardsson, Zakaria Abdullai, Pär Asp, Alexander Faltsetas, Jakob Orlov, Mikael Dahlberg, Marcus Hansson, David Fällman, Jonas Lantto, Jonathan Hellström, Johan Oremo, Joachim Adukor, Eric Larsson, Simon Lundevall, Johan Svantesson.

Häcken er meget giftige offensivt og har seilt opp som et topplag. Med seier i dag utfordrer de Elfsborg og AIK om gullet. Formen er råsterk, 6-1-0 på de syv siste er best i ligaen. 5-2 mot Åtvidaberg og 4-2 mot topplaget Elfsborg i de to siste spilte, begge på eget gress. 4-2-4 på bortebane totalt.

Jimmy Dixon og Waris Majeed er tilbake fra skader. Kari Arkivou er også frisktmeldt. Laget skal da være skadefritt.

Gefle viser gode takter og de trenger alle poeng de kan ta. For bortelaget ser det ut til at formen er på vei til himmels, og de er 1,80-favoritter hos Norsk Tipping. Dette føles feil. Er det ikke akkurat når man scorer 4-5 mål i hver kamp og når alle på og rundt laget forventer seier, at man havner i trøbbel? Kanskje ikke alltid, men vi tror det kan bli tilfelle i dag. Dette blir en defensiv styrkeprøve for hjemmelaget, som vi tror de har gode muligheter til å bestå. Her spiller vi oddsen på 1,70 på at Gefle ikke taper kampen. Dagens dobbel gir 2,89 og innsatsen er 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

104. Gefle - Häcken (1-0) 1,70 3,50 3,30
114. Everton - Newcastle 1,70 3,25 3,95

Total odds 2,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere