RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Everton nærmer seg toppen

Foto: Paul Thomas/AP
Sist oppdatert:
Og spilles som en av våre sikre på en vrien lørdagskupong. Sjekk våre tippetips.

Denne lørdagen er det en helengelsk tippekupong, all den tid de norske lørdagskampene i Tippeligaen gikk inn for vinteren sist lørdag. Det ligger store premier i luften på en kupong som ikke ser lettløst ut. Her er våre vurderinger av samtlige tolv kamper:

Sportspills meny lørdag:
V75 Jarlsberg: Håkon med nye supertips?

Premier League: Skade- og karantenerapport

Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Oddstips 1: Sunderland slår kraftig tilbake
Oddstips 2: Spisskrise i Aston Villa

1. Manchester United - Wolverhampton
Det ble på sett og vis en kotsbar seier for Manchester United mot Bursaspor i Tyrkia tirsdag. Med svært viktige spillere som Antonio Valencia og Wayne Rooney allerede ute på ubestemt, var det ikke godt nytt for Alex Ferguson at Nani ble skadd. Med så viktige offensive brikker ute av spill, er det et svekket United som tar imot Wolverhampton lørdag. Darren Fletcher ble også skadet tirsdag, men i følge rapportene fra Old Trafford er det gode muligheter for at han er klar igjen lørdag. Manchester United har nå 23 kamper uten tap, og holder altså koken strålende, selv om de kanskje ikke har vært blendende til nå denne sesongen. Wolverhampton tok en svært viktig og sterk seier hjemme mot Manchester City sist etter kun å ha tatt ett ligapoeng på sine seks forrige ligamatcher. Det var nok godt for Wolves-fansen og endelig ha marginene på sin side igjen etter flere uheldige tap. Forsvarsspillerne Ronald Zubar og Jody Craddock er ute med skader. Det er naturligvis vanskelig å argumentere mot Manchester United-seier, selv med de viktige fraværene. Men de som lager større systemer, kan kanskje dekke opp med U. Vi spiller H.

2. Fulham - Aston Villa
Etter to strake tap ( de første for sesongen) slo Fulham tilbake med 2-0 seier hjemme mot Wigan sist lørdag. Lørdag er det enda flere gode nyheter da viktige spillere som Damien Duff og Dickson Etuhu returnerer etter skader. Andy Johnson fikk noen minutter som innbytter sist, og nærmer seg både startoppstillingen og ikke minst scoringer. Bobby Zamora er som kjent langtidsskadd, men ellers er det en lys skadesituasjon nå på Craven Cottage. Da er det verre stilt for bortelaget Aston Villa. Med alle de viktige spissene ute av drift, da både Agbonlahor, Heskey og John Carew er skadet. Viktige Stilian Petrov mangler fortsatt. Ukjente (for oss nordmenn) Nathan Delfouneso skal etter det engelske medier melder spille spiss lørdag, muligens sammen med Marc Albrighton. Det står 3-4-2 på siste ni i tilsvarende oppgjør, men nå synes vi Fulham stiller med de beste kortene og når hjemmelaget får viktige spillere tilbake, mens bortelaget rammes av viktige fravær, setter vi en ren H her. Aston Villa har for øvrig ikke scoret på sine tre siste ligamatcher, og det nok fare for at dette blir den fjerde ligakampen på rad uten nettkjenning for Birmingham-laget.

Nå kan du tippe på iPhone

3. Blackburn - Wigan
Bunnoppgjør mellom to lag som har levert en ujevn sesonginnledning, og som ligger utsatt til i øyeblikket, selv om det fryktelig jevnt i Premier League i øyeblikket. Fattige ett poeng på de fire siste ligakampene for Gamsten og hans Blackburn, mens variable Wigan har 1-3-1 på sine fem siste. Blackburn har tradisjonelt vært sterke hjemme, men har ikke bedre enn 1-2-2 hittil, mens Wigan har 1-2-1 borte. I gamle dager hadde jo dette luktet H lang vei, men nå er det mer usikkert. Det er noen usikre spillere hos begge lag, og vi har vanskelig for å skille disse lagene i øyeblikket og setter U i utgang, men dekker kampen fullt ut på vårt største spilleforslag.

4. Birmingham - West Ham
En middels sesonginnledning av hjemmelaget, men de har i det minste skaffet seg fire poeng på de to siste ligakampene. Gjorde også en bra bortekamp til knepent 1-2 tap mot Arsenal tredje sist. Forsvarsklippen Roger Johnson risikerer å miste lørdagens kamp, men ellers er det lite problemer bortsett fra at James McFadden fortsatt er ute. West Ham har også denne sesongen hatt en trøblete sesonginnledning. Holdt koken godt borte mot Arsenal sist, men var uheldig og fikk baklengsmål i mot i sluttminuttene. Har vunnet to av de fire siste borte mot Birmingham, og vi har en følelse av at det løsner snart for West Ham. Har vist bedring i det siste og vi utelukker ikke at the Hammers kan ta alle poengene. Hos West Ham må Julien Faubert sone karantene. HUB.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

5. Sunderland - Stoke
En fryktelig svak kamp av Sunderland sist helg borte mot Newcastle i lokalderbyet og tap med stygge 1-5. Hjemme leverer Sunderland varene som alltid og 2-3-0 på de første fem hjemmekampene er slett ikke verst, når man vet at Manchester City, Manchester United, Arsenal og Aston Villa allerede har vært på besøk. Lørdag ser det endelig ut som vi får se superparet Asamoah Gyan og Darren Bent sammen i en 4-4-2 formasjon og det lukter allerede scoringer av disse fremragende goalgetterne. Titus Bramble soner karantene, og erstattes av VM-helten John Mensah. Også svært viktige Kieran Richardson ventes å være tilbake i startelleveren lørdag. Stoke har tapt sine tre siste ligakamper og formen er altså svak. Mannskapsmessig ser det forholdsvis greit ut, men kanskje blir det ikke så mange lange innkast for bortelaget lørdag, da viktige Rory Delap er tvilsom. Spissen Ricardo Fuller returnerer etter skulderskade. Vi har en veldig god følelse for Sunderland lørdag nå som guttene på topp endelig skal starte en ligakamp sammen. Og et revansjesugent Sunderland på hjemmebane, det lukter hjemmeseier mot et Stoke-lag som allerede har tapt fire av sine fem bortekamper. Sikker H i kamp 5.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

6. Blackpool - Everton
Hjemmelaget Blackpool hadde sin fulle hyre med å holde 2-1 ledelsen hjemme mot godtgående West Bromwich på mandag, selv om bortelaget hadde to mann utvist. Utrolig nok har Blackpool like mange poeng som Everton etter ti spilte ligakamper (tretten poeng), men vi tror det er klasseforskjell på disse lagene. Etter at Everton kun tok to poeng på sine første fem matcher, er det nå blitt elleve poeng på de siste fem (tre av kampene borte), og det er ingen tvil om at Everton har kommet igang etter en middels start på sesongen. Gode Osman og Felliani er fortsatt ute, men det er godt med klassespillere i Everton så fraværene av disse to er ikke veldig vesentlige. Blackpool har en virkelig klassespiller i form av Charlie Adam, og vil selvsagt bite godt fra seg på hjemmebane. Men vi tror uansett på Everton lørdag og mener dette er en sikker B.

7. Queens Park Rangers - Reading
Fjorten seriekamper er spilt og fortsatt har ikke hjemmelaget tapt, men hele fem av de seks siste kampene har endt uavgjort. Det er fortsatt lite skadeproblemer for Neil Warnock's ubeseirede mannskap nå som spissen Heidar Helguson er friskmeldt etter å ha måttet stå over sist helg. Reading kom tilbake etter å ha ligget under 1-3 hjemme mot Doncaster sist og vant tilslutt 4-3. 1-4-1 på de siste seks tilsvarende og kapasitetsmessig står nok ikke Reading veldig tilbake for Queens Park rangers. Mannskapsmessig ser det vesentlig lysere ut for Brian McDermotts mannskap kontra det det gjorde i innledningen av sesongen. Med tanker på QPR's høye uavgjortfrekvens i det siste og at fire av de seks siste innbyrdes har endt med poengdeling, er det naturlig med U i utgang her.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

8. Norwich - Burnley
Det har gått litt tråere for hjemmelaget den siste tiden, med to tap på de tre siste. Bortetapet mot Cardiff sist var nok forventet, men hjemmetapet for Crystal Palace tredje sist, var nok en lei strek i regningen for hjemmelaget. Viktige Grant Holt og Wes Hoolahan er begge friskmeldte. Variable 4-0-3 hjemme på Carrow Road hittil denne sesongen. Men har sterke 5-1-1 i de siste sju tilsvarende kamper mot Burnley. Burnley-manager Brian Laws kan velge sin startellever fra en tilnærmet skadefri tropp og velger trolig noenlunde samme mannskap som sist helg tok et sterkt bortepoeng mot Queens Park Rangers. Naturlig H i utgang, men Burnley har spilt uavgjort i fem av sine sju bortematcher til nå, så poengdeling kan absolutt ikke utelukkes.

9. Watford - Nottingham Forest
Overraskelseslaget Watford har etterhvert fått den forventede motgangen, og står nå med tre tap på sine fire siste kamper. Lite imponerende 0-2 tap hjemme for Scunthorpe nest sist, og stygge 1-4 borte for Derby sist. Hjemmestatsen er svært middelmådige 2-2-3, og svake 1-2-3 på de seks siste tilsvarende. Det er noen skader i troppen, men lite endringer i forhold til de siste kampene. Nottingham Forest tapte fortjent mot godtgående Portsmouth sist helg. og har vært svake på bortebane sålangt med 1-3-3 som fasit etter sju spilte bortekamper. Den viktige spissen Robert Earnshaw var endelig tilbake sist, etter halvannen måned på sidelinjen. Statistikken og kapasiteten heller mot B, men med tanke på at Nottingham Forest kun har vunnet en av sju bortekamper, er dette en åpen affære. B i utgang.

10. Coventry - Leeds
Godtgående Coventry er helt opp på fjerdeplass i Championship og har sterke 4-1-1 på sine seks siste ligakamper, tapet kom mot sterke Cardiff. Den meget dyktige spissen Freddy Eastwood er endelig skadefri etter å ha vært ute siden august og sammen med goalgetter Gary McSheffrey (fire mål på de fem siste), kan det bli enda mer grunn til jubel for hjemmelaget fremover. Svært variable Leeds gikk fra å tape 0-4 hjemme mot Cardiff til å vinne 4-1 borte mot Scunthorpe. Og tidligere i høst ledet Leeds som kjent 4-1 hjemme mot Preston for tilslutt å tape 4-6. Ingen nye skadeproblemer for Simon Grayson's mannskap. 1-4-2 på de siste sju tilsvarende. På en vanskelig lørdagskupong velger vi å sette sikker H i denne matchen da Coventry har virket veldig solide i det siste og styrkes av Eastwood's comeback.

Nå kan du tippe på iPhone

11. Sheffield United - Ipswich
Her er det bare å sette HUB. To supervariable lag og selv om hjemmelaget ikke har tapt på åtte siste tilsvarende 4-4-0, så kan vi ikke utelukke Ipswich-seier lørdag.

12. Barnsley - Leicester
Ikke veldig mye enklere denne kampen når hjemmesterke Barnsley (4-2-1), tar imot oppadgående Leicester som imidlertid har vært svake på bortebane hittil (1-1-5). Barnsley har kun tapt hjemme for Cardiff, og burde vel strengt tatt vunnet hjemme mot Hull sist. Leicester viser små tegn til bedring under Svennis, men dette er ingen enkel bortematch. Vi setter H i utgang.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippSt@tion . TippSt@tion reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 06.11.2010 15:55
1. Manchester Unit - Wolverhampton H
2. Fulham - Aston Villa H
3. Blackburn - Wigan H B
4. Birmingham - West Ham H U
5. Sunderland - Stoke H
6. Blackpool - Everton B
7. Queens Park Ran - Reading U
8. Norwich - Burnley H U
9. Watford - Nottingham Fore H U B
10. Coventry - Leeds H
11. Sheffield Unite - Ipswich H B
12. Barnsley - Leicester H U

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 06.11.2010 15:55
1. Manchester Unit - Wolverhampton H
2. Fulham - Aston Villa H
3. Blackburn - Wigan H U B
4. Birmingham - West Ham H U B
5. Sunderland - Stoke H
6. Blackpool - Everton B
7. Queens Park Ran - Reading U
8. Norwich - Burnley H U
9. Watford - Nottingham Fore H U B
10. Coventry - Leeds H
11. Sheffield Unite - Ipswich H U B
12. Barnsley - Leicester H U B

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere