*Nettavisen* Sport.

Everton på Lillestrøm-besøk

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Åråsen hadde søndag gjester fra Premier League.

20.05.12 22:57

LILLESTRØM - SOGNDAL 1-0 : Lillestrøm-spissen Björn Bergmann Sigurdarson (21) er det heteste salgsobjektet i Tippeligaen akkurat nå. Islendingen har levert strålende spill i den første tredjedelen av sesongen, noe som nå ser ut til å tiltrekke seg oppmerksomhet utenfor Norges grenser.

Ifølge TV 2 Sporten var Premier League-klubben Everton på Åråsen for å se Sigurdarson mot Sogndal søndag kveld.

Også den belgiske seriemesteren Anderlecht og Championship-klubben Ipswich var til stede. Ipswich endte på 15.-plass i England nest øverste divisjon denne sesongen.

Avgjorde en dårlig kamp
Dessverre for 21-åringen sovnet sannsynligvis gjestene på tribunen.

Det var i alle fall vanskelig å holde seg våken med tanke på den elendige underholdningen som spillerne i Lillestrøm og Sogndal bød publikum på i første omgang.

Det ble ikke nevneverdig bedre i andre omgang, men i kampens 90. minutt klarte Björn Bergmann Sigurdarson å skape et mål ut av det blå, da han skjøt via en Sogndal-spiller og i mål til 1-0.

Målet sørget for at Lillestrøm tok en svært viktig seier, og for at Sogndal nå stå med fire strake tap i serien.

En ny Zlatan?
Lillestrøms trener Magnus Haglund sammenlignet tidligere denne sesongen Björn Bergmann Sigurdarson med den spilleren Zlatan Ibrahimovic var på den tiden han ble solgt fra Malmö FF til Ajax for 82 millioner kroner.

Så mye får neppe Lillestrøm den dagen islendingen selges, selv om klubbleder Per Mathisen har gjort det klart at Sigurdarson vil bli en dyrere mann enn Anthony Ujah var da han ble solgt til Mainz for 25 millioner kroner.

- Vi ville antakeligvis ikke solgt for den prisen. Jeg tviler på det. Men dette er ikke statisk. Det som er rett i dag trenger ikke å være riktig neste uke, har Mathisen tidligere uttalt.

Björn Bergmann Sigurdarson har kontrakt med Lillestrøm ut sesongen 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.