*Nettavisen* Sport.

Everton sendte Liverpool under streken

Foto: Montasje/PA Photos//Scanpix

Ikke bare kunne Everton glede seg over sesongens første seier, men de sendte også erkerivalen ned på nedrykksplass.

02.10.10 22:14

BIRMINGHAM - EVERTON 0-2: For fotballbyen Liverpool har det vært en trist Premier League-start. Før lørdagens serierunde så det verst ut for Everton, men med årets første trepoenger tok laget seg forbi Liverpool på tabellen. Sistnevnte ligger sjokkerende nok på nedrykksplass for øyeblikket, men bør ha gode muligheter til å snu den vonde trenden når Blackpool er motstander på Anfield søndag.

For Everton var i alle fall lørdagens borteseier over Birmingham svært kjærkommen. Før kampen lå laget helt sist på tabellen, men på St. Andrews kom det som kanskje kan være vendepunktet for Everton som også noterte seg for årets første bortemål.

Dommeren i fokus
1. omgang var ganske underholdende, men mål ble det ikke til noen av lagene. Everton ropte på straffe ved to anledninger, men dommer Phil Dowd lot spillet gå videre etter begge situasjonene der venstreback Leighton Baines følte seg i overkant tøft behandlet.

Rett etter hvilen var det Birminghams tur til å rope på straffe da de mente Sylvain Distin handset, men heller ikke da blåste Dowd.

Etter 54 minutter tok Everton ledelsen på heldig vis. Et innlegg gikk i beinet på Birmingham-forsvarer Roger Johnson og keeper Ben Foster var utspilt.

Cahill brukte hodet
Bare få minutter etter ledermålet var det nok en omdiskutert straffesituasjon på St. Andrews. Baines var involvert nok en gang, men denne gang i egen 16-meter. Stephen Carr ville ha straffe i situasjonen med Baines, uten at dommer Dowd blåste av den grunn.

Det var spenning til sist slutt i Birmingham, men på overtid kom den defintive avgjørelsen. Offensive Baines slo inn fra kanten og Cahill skallet inn 2-0 for gjestene. Med seieren har Everton etter alt å dømme begynt klatringen på tabellen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.