*Nettavisen* Sport.

Evighetsmaskinen Markus

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)

- Man må orke mye som fotballspiller, sier Markus Henriksen.

Bangkok (NTB): Markus Henriksen har framstått som litt av en evighetsmaskin i King's Cup i Bangkok. Tenåringen fra Rosenborg er klar for en ny utmattende ettermiddag mot Sør-Korea.

- Selvfølgelig er jeg klar for en kamp til. Det er ikke noe problem. Jeg kjenner det er varmt, men på treningsleirer og i turneringer så er det slik. Det går helt fint, sier han til NTB.

Å spille mye er ikke noe nytt for Henriksen: Ingen i nærheten av Markus (18)

Henriksen og Tarik Elyounoussi har imponert stort på Østen-turen og meldt seg på i kampen om landslagsplass også når alle de beste er med. Egil «Drillo» Olsen setter så stor pris på deres bidrag at de som de eneste får starte for tredje kamp på rad, selv om begge er blant de fire med mest spilletid.

Elyounoussi fikk riktig nok hvile i 2. omgang mot Thailand, mens Henriksen fortsatte sine dype løp kampen ut.

- Det var verre med varmen i første kamp enn i den andre. Jeg merker egentlig påkjenningen mer mentalt enn fysisk, ved å være sammen så lenge. Lørdag spiller vi tidlig igjen, så det kan bli veldig varmt, men det må vi tåle. Man må orke mye som fotballspiller. Det er bare å drikke vann og spise riktig, sier Henriksen.

19-åringen var første spiller født på 1990-tallet som debuterte på landslaget. I løpet av turen til Thailand er generasjonen av 90-tallets landslagsmenn vokst fra to til åtte mann.

- Det er absolutt mange unge som er sultne på å vise seg fram. For mange er dette første samling, og alle vil vise at de er gode spillere, sier han.

Med norsk seier mot Sør-Korea lørdag blir pokalen med hjem på flyet til Gardermoen. Vinner Sør-Korea, tar trofeet turen østover i stedet. Blir det uavgjort, har Danmark muligheten til å snyte sørkoreanerne for turneringsseier med stor seier over Thailand i den siste kampen.

- Vi håper å avslutte med stil. Det er ikke så ofte at Norge kan vinne en pokal, for det er ikke mange turneringer vi deltar i utenom EM og VM. Vi møter gode nasjoner i King's Cup, og kanskje er den beste igjen. Jeg gleder meg til kampen, sier Henriksen, klar for nye kilometer i indreløperrollen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.