RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble

Evra nekter å trekke tilbake anklager

Sist oppdatert:
Sky Sports fant ingen videobevis for de påståtte rasismeytringene fra Luis Suarez.

Lørdagens hatoppgjør mellom Liverpool og Manchester United har fått et lite morsomt etterspill.

Patrice Evra beskylder nemlig Liverpool-stjernen Luis Suarez for å ha ytret gjentatte rasistiske meldinger mot ham, noe Suarez nekter for å ha gjort.

Opprørt
- Jeg er opprørt av beskyldningen om rasisme. Jeg kan bare si at jeg alltid har respektert, og respekterer, alle sammen. Vi er alle like. Jeg går på banen som en liten gutt som elsker det han gjør, jeg går ikke utpå der for å skape konflikter, skrev Liverpool-spilleren på sin Twitter- og Facebook-konto etter at beskyldningene ble kjent.

FA bekreftet sent lørdag kveld at de vil se nærmere på anklagene.

- Det finnes kameraer som viser det han sier minst ti ganger. Slik skal ikke skje i 2011, skal Evra ha uttalt til fransk Canal Plus.

Går videre med anklagene
Sky Sports har ifølge The Guardian gått gjennom alle sine opptak fra kampen, og har ikke funnet et eneste bevis for Evras påstander.

Likevel vil Manchester United-spilleren gå videre med anklagene.

- Vi har snakket med Patrice (Evra), og han er bestemt på at han skal følge det opp, sier United-sjef sir Alex Ferguson ifølge The Guardian.

- Det er ikke noe vi vil gjøre mot Liverpool, og det handler ikke om at det er Liverpool. Det er tydelig at Patrice føler seg fornærmet for hva som ble sagt til ham, og nå hviler det i hendene til det engelske fotballforbundet, sier Ferguson.

Ikke en lett situasjon
United-sjefen synes det er synd situasjonen ødelegger det han karakteriserer som en verdig hatkamp.

- Det er ikke en lett situasjon, for alle vet at Manchester United og Liverpool har et stort ansvar for hva som skjer på banen. Jeg synes lørdagens kamp var storartet, og begge lags supportere var strålende, og jeg hørte ikke noe til de forferdelige sangene vi har hørt i tidligere oppgjør. Det fortjener begge supportergruppene ros for, sier Ferguson.

Tidligere tilfeller
Patrice Evra har tidligere vært innblandet i lignende saker.

I 2006 ble Liverpool-spiller Steve Finnan beskyldt for rasisme mot Evra, etter at en døv tilskuer skal ha tolket leppespråket til Finnan på TV-bildene. Saken ble henlagt.

Da United spilte mot Chelsea i 2008, havnet Evra og flere av Uniteds spillere i basketak med banemannskapet etter kampen. Banemannskapet ble da beskyldt for å ha ropt rasistiske tilrop mot Evra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere