*Nettavisen* Sport.

FA-boss støtter Eriksson

Det engelske fotballforbundets fungerende sjef, David Davies, indikerer at Sven-Göran Erikssons jobb er trygg i kjølvannet av FA-skandalen. Torsdag blir trolig Svennis' skjebne bestemt.

02.08.04 14:12

FA-direktør Mark Palios sa opp stillingen sin søndag, etter at FA forsøkte å dekke over hans affære med en ansatt i organisasjon, Faria Alam. Palios' informasjonssjef, Colin Gibson, forsøkte å lekke til sladreavisen News of the World at Eriksson hadde hatt et forhold til den samme kvinnen.

Populær og respektert
Davies møtte pressen i morges, dagen etter at Palios trakk seg, og sa følgende:

- Det er tid for oss nå til å støtte staben. Sven er veldig populær og respektert blant spillerne. Han har bra resultater å vise til der han har jobbet tidligere. Han vil være trener, og er en av de beste i verden. Det er derfor så mange klubber ønsker hans tjenester, sa han.

Eriksson selv sa ingenting da han kom tilbake igjen på jobb mandag etter en ferie i sitt hjemland Sverige. Heller ikke styreformann Geoff Thompson eller fotballdirektør Trevor Brooking ville si noe da de møtte opp på arbeidsplassen.

Intern gransking
Englands landslagstrener er nå under et enormt press, og må finne seg i å bli gransket internt. Det store spørsmålet er om Eriksson løy til sine arbeidsgivere om det angivelige forholdet til Faria Alam.

Organisasjonen skal i løpet av kort tid ha et krisemøte, der de skal forsøke å bøte på situasjonen.

En uavhengig advokat vil lede granskingen, som begynner mandag. Eriksson skal ventelig komme med sin versjon av saken på tirsdag. Styret i FA, som består av 12 menn, vil få utredningen på sitt bord innen torsdag. Da vil trolig også Erikssons skjebne bli beseglet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.