FA krever Svennis-svar

Det engelske fotballforbundet (FA) krever at Sven-Göran Eriksson gir et klart svar på om han har tenkt å gi seg som landslagssjef eller ikke.

17.01.06 11:41

Svensken ble tatt fullstendig på senga av den engelske tabloiden News of the World tidligere i uken, da han fortalte en forkledd journalist at han ville trekke seg om England vant VM.

Eriksson har siden gitt uttrykk for at han er «100 prosent forpliktet til jobben» - men FA ønsker likevel at svensken nå går offentlig ut og signaliserer når han eventuelt har tenkt å gi seg.

- Trekker seg uansett
Ifølge Sky Sports kommer Eriksson til å trekke seg som landslagssjef uansett utfallet av mesterskapet i Tyskland.

Erikssons kontrakt med det engelske fotballforbundet (FA) går ut i 2008, men agenten hans har allerede signalisert at svensken ønsker å forlenge ut 2010-sesongen.

Likevel er spekulasjonene i gang om hvem som kommer til å overta etter svensken. Engelsk presse har allerede lansert Charltons Alan Curbishley som en av de kanskje heteste kandidatene.

Han tror imidlertid den tidligere Benfica-sjefen blir værende som landslagstrener også etter VM-sluttspillet i Tyskland.

- Han har vært involvert i fotballen i så lang tid, og vet at du slipper unna med det meste så lenge du har suksess. Vinner England VM, blir jeg ikke overrasket om han blir værende som sjef, forteller Curbishley til Daily Express.

Ser mot utlandet igjen
Curbishley tror England nok en gang kommer til å ansette en utenlandsk trener dersom Eriksson skulle velge å trekke seg.

- Dersom England ikke lykkes i VM og Eriksson trekker seg i etterkant, tror jeg FA finner en etterfølger før den nye kvalifiseringen starter, sier han.

- Det vil ikke overraske meg om de leter etter en ny trener i utlandet igjen, ganske enkelt fordi det krever erfaring og kunnskap om internasjonal fotball for å trene England, mener Charlton-bossen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.