*Nettavisen* Sport.

FA sikter Suarez

Foto: Reuters/Scanpix

Anklages for rasistiske antydninger mot Patrice Evra.

16.11.11 21:15

Det var i oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United på Anfield at Luis Suarez kom i trøbbel med Patrice Evra.

Franskmannen var rasende etter kampen og anklaget Liverpool-stjernen for å ha kommet med rasistiske utsagn under en ordveksling på banen.

Blir siktet av FA
Suarez har i ettertid hevdet sin uskyld og har fått støtte av manager Kenny Dalglish. Det engelske fotballforbundet (FA) har likevel valgt å etterforske saken.

Og onsdag kveld melder forbundet at de har valgt å sikte Suarez i saken. Dette innebærer at saken vil ende i en høring og at Suarez kan bli straffet for episoden.

«FA har i dag siktet Luis Suarez med bakgrunn i en episode som inntraff i oppgjøret mellom Liverpool og Manchester United den 15. oktober», skriver forbundet.

«Angivelig skal Suarez ha kommet med ukvemsord og/eller brukt fornærmende ord og/eller oppførsel mot Manchester Uniteds Patrice Evra ut fra reglene til FA».

Forbundet skriver også at det angivelig skal ha forekommet rasistiske antydninger i ordvekslingen mellom Liverpool-spissen og Manchester United-backen.

- Ikke skyldig
Pressemeldingen avsluttes med at FA ikke ønsker å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt.

- Vi vil snakke med ham når han kommer tilbake fra landslagsopphold, men han kommer til å erklære seg ikke skyldig i siktelsen og vi venter at han vil be om en personlig høring, opplyser Liverpool i en pressemelding.

- Luis er fortsatt fast bestemt på å renvaske navnet sitt fra disse beskyldningene om rasistiske antydninger. Klubben støtter Luis fullt ut i dette, heter det videre.

- Fornærmet ikke
Noen medier meldte tidligere denne uken at det er ordet «negrito» Suarez skal ha brukt. Ordet blir brukt for å beskrive noe sånn som en «liten, svart fyr»

På søramerikansk er det en betegnelse som brukes blant venner, men som noen ganger brukes for å småerte.

Det kan også forklare Suarez' påstander om at en misforståelse ligger bak alt oppstyret.

- Det er to sider av diskusjonen, én på spansk og en på engelsk. Jeg fornærmet ham ikke. Det var bare min måte å uttrykke meg på. Jeg kalte ham noe som hans egne lagkamerater kaller ham. Selv medspillerne hans var overrasket over reaksjonen hans på banen, sa Suarez nylig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag