*Nettavisen* Sport.

Fabregas langer ut mot Chelsea-kompiser

LANGER UT: Chelseas Francesc Fabregas. Foto: John Sibley (Reuters / NTB scanpix)

Spanjolen med en klar oppfordring.

Chelsea-playmaker Cesc Fàbregas mener lagets stjernespillere ikke leverer som stjernespillere, og ber lagkameratene vise stolthet.

Chelsea har tapt ni ligakamper i høst, senest 1-2 mot den overraskende serielederen Leicester mandag. London-laget ligger på en skuffende 16.-plass.

- Vi må alle ta ansvar. Dersom du er en stor spiller, og får betalt som en, må du spille og opptre som en stjernespiller, sier Fabregas i et Facebook-intervju.

Kan ikke vinne PL

Manager José Mourinho sa han følte seg sveket av enkelte spillere etter nederlaget i Leicester.

- Jeg sier ikke at du ikke kan ha dårlige sesonger eller elendige kamper. Alle lagene har stjernespillere og mindre kjente spillere, men holdningene må være riktige uansett. Vi må alltid være på tå hev i kampene våre, og selv når vi ikke klarer det, må innstillingen være en helt annet enn den dere ser nå fra hver eneste Chelsea-spiller, sier Fabregas.

Spanjolen avviser at manglende selvtillit er årsaken til de regjerende mesternes overraskende nedtur.

- Selvtillit er viktig inntil et visst punkt. Til slutt handler det for en spiller om å vise stolthet. Vi kan ikke vinne Premier League akkurat nå, men vi gjøre det langt bedre enn dette. Tiden er ikke inne for å spekulere i hvor vi ender til slutt.

- Jeg tenker ikke på noe annet enn ønsket om å slå Sunderland (lørdag) og spille opp mot mitt beste, påpeker Chelsea-veteranen.

Henry forstår lite

Tidligere Arsenal-stjerne Thierry Henry forstår at man retter søkelyset mot Mourinho, men mener det er riktigere å kritisere spillerne.

- Det ser ut til å være vanskelig for dem om dagen, og du kan kritisere treneren, men jeg mener også du kan rette kritikken mot spillerne. Tiden er inne for spillerne til å vise at de er profesjonelle i en slik situasjonen. Hvor er stoltheten deres?

- Når en ser kvaliteten i laget, hvordan er det mulig ikke å slå Bournemouth og Crystal Palace på hjemmebane, undrer Henry. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag