RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fàbregas strålte - Arsenal herjet

Foto: EPA/Scanpix
Sist oppdatert:
- Tempoet, bevegelsen og teknikken den store forskjellen, mener Wenger.

FENERBAHCE - ARSENAL 2-5:

Arsenal knuste Porto på hjemmebane i forrige Champions League-runde. Bortekampen mot Fenerbache i heksegryta Sükrü Saracoglu var forventet å bli atskillig tøffere.

Under ledelse av omstridte Luis Aragones har ikke det tyrkiske laget vunnet ennå. Håpet var derfor stort før møtet med den unge og fremadstormende gjengen til Arsène Wenger.

LES OGSÅ:Sju på rad for Rooney

Det endte med bakoversveis og 5-2-seier til gjestene fra London.

- Vi kom for å styre kampen i en opphetet atmosfære. Jeg er stolt over at vi klarte det. Tempoet, bevegelsen og teknikken var den store forskjellen på lagene, oppsumerer Arsene Wenger overfor Reuters.

To mål på ett minutt
Starten på kampen var mest preget av den elektriske stemningen på stadion. Tyrkere er kjent for å være elleville på tribunen og kanskje preget dette det unge arsenallaget. For det tok ti minutter før det skjedde noe nevneverdig på banen.

Men da det først skjedde, var det eksplosivt.

I det tiende minuttet ble Emmanuel Adebayor spilt gjennom av Cesc Fàbregas. Togoleseren gjorde ingen feil alene med keeper Volkan. Arsenal hadde tatt ledelsen.

Før publikum fikk summet seg slo de kjappbeinte og tekniske arsenalspillerne til igjen. Nok en gang var Fàbregas arkitekten. Spanjolen trødde gjennom stortalentet Theo Walcott. Unggutten var kald og rolig alene med keeper. Han dyttet ballen forbi Volkan, løp forbi og tuppet ballen i det tomme buret.

(Les videre under bildet)

Dermed sto det 0-2.

Sjokkerte tyrkere skjønte ikke hva som hadde truffet dem.

Er du Norges beste manager?
Prøv nettavisen.managerleague.com

Selvmål og håp
Likevel skulle håpet tennes for Aragones og Fenerbache. Et frispark ble slått inn i feltet, der ballen traff Mikael Silvestre og gikk i mål.

Skulle Fenerbache snu det hele?

Håp ble til ny fortvilelse da Abou Diaby la det meste bak seg og stormet inn 1-3 tre minutter etter reduseringen.

Fenerbache ga imidlertid ikke opp og hadde enkelte frekke forsøk mot slutten av omgangen. Nærmest var Daniel Güiza, som hadde et skudd som strøk utsiden av stolpen.

Fàbregas - Aragones` mareritt
Fenerbache skulle ta igjen ledelsen til Arsenal og muligheten var der. Dessverre for tyrkerne har Arsenal Fàbregas, som sto bak mye av det Arsenal skapte.

Et frispark som spanjolen slo, landet på hodet til Silvestre og deretter på foten til Alexandre Song. Unggutten scoret sitt første mål for Arsenal og det sto dermed 1-4 på resultattavla.

Det så stygt ut med tanke på poeng. Seier nærmest utenkelig.

Debutant scoret
Etter Arsenals mål skjedde det lite. Før Daniel Güiza endelig lyktes med å overliste Manuel Almunia i Arsenal-buret. En heading fra Song tilbake til Almunia ble oppdaget av Güiza. Spanjolen headet ballen i en bue over keeper og dermed sto det 2-4.

Et lite håp var tent. Dessverre hjalp det ikke.

I stedet var det en relativt ukjent arsenalunggutt som fikk sette den endelige spikeren i kista. 17 år gamle Aaron Ramsey fikk sin mesterligadebut og på overtid skjøt han fra kanten av straffefeltet. Ballen gikk i mål og dermed 2-5. Unggutta til Arsenal tok dermed nok en sterk seier i Champions League.

Fenerbache må vente nye to uker før de kan åpne seierskontoen. Da venter Arsenal på Emirates.

Det kan bli en tøff nøtt for tyrkerne.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere