*Nettavisen* Sport.

Faderlig feiring

Miika Koppinen har forøket familien og forminsket avstanden opp til Brann. Er det rart han ikke finner ordene?

30.04.07 09:17

LERKENDAL (Nettavisen): ROSENBORG-BRANN 3-0:

Om det sto skrevet i stjernene skal være usagt, men det skinte uansett sterkt av Miika Koppinens blanke øyne etter 3-0 mot Brann – og sesongens andre scoring på to kamper.

Se intervju med Miika Koppinen på TV 2 Sumo

Men etter en strabasiøs og gledelig helg, var det fortsatt sprut igjen i RBK-stopperen til å fremføre dette kveldsønsket for pressekorpset:

- Skal du hjem å sove?

- Nei, det blir øl og konjakk!

Usikker til start
I natt ble Koppinen far for andre gang, da en velskapt sønn tro ut i rampelyset. Fra før av har han en treårig jente å brødfø.

Og med to timer i puta i natt og ytterligere én før kampstart, var 28-åringen en stund i tvil om han skulle ikle seg RBK-trøya foran storduellen mot Brann.

- Jeg var et vrak, innrømmer han.

- Men jeg tok en prat med trenerne og fant ut at jeg skulle spille, legger han til.

Det er ingen grunn til å angre på det, med Koppinens faderlige feiring etter 3-0 scoringen i friskt minne.

Fant ikke ord
Han har problemer med å finne ordene der han står i motlyset av blitz- og TV-lamper. For krumtappen har aldri spurt om å bli medieyndling.

- Det har vært ubeskrivelig, forteller han TV2s team.

- Alt bare flakker i hodet i dag, jeg finner ikke ord.

Men etter å ha anklaget egne lagkamerater om ikke å jobbe hardt nok hjem mot Stabæk sist, har mediene omfavnet han som en hittil ukjent sønn.

- Angrer du noe på det du har sagt, sett i lys av alt oppstyret som har kommet i etterkant?

- Jeg liker generelt ikke å være i rampelyset, men der og da var jeg så skuffet at jeg valgte å blåse ut. Jeg var skuffet både over kampen og lagets innsats. Vi skulle gitt mye mer, og da syntes jeg det var på sin plass å blåse ut, sier han til Nettavisen.

Slo tilbake
Både han og Knut Tørum fikk se forvandlingen de håpet på mot Brann i dag. Et løft laget har skapt selv gjennom å bidra til en eksepsjonelt god – og heltent – treningsuke i skyggen av Lerkendal.

- I dag er vi aggressive, presser høyt og gir lite rom. Da slipper vi ikke Brann til mange målsjanser, men jobber godt sammen som et lag.

Når effektiviteten i tillegg bidro til to kjappe scoringer av Marek Sapara før pause, kunne trønderne leke seg frem til 3-0 mot slutten av oppgjøret.

At det var Koppinen selv som sto for scoringen, var selve fullbyrdelsen av det som må kalles en perfekt helg.

- Det er deilig å score. Jeg har fått en god start på sesongen, for vanligvis bruker det bare å være én gang i året at jeg er heldig foran mål. Men nå har jeg to, og det gir selvtillit.

Da må det være lov å ta seg en dram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.