*Nettavisen* Sport.

Færre tilskuere på kamp i Tippeligaen i 2015

DRAR FLEST FOLK: Rosenborg er en klar publikumsvinner i Tippeligaen. Foto: (NTB scanpix)

Nedgang for den øverste divisjonen. Oppsving for 1. divisjon.

09.11.15 10:18

I 2015 har i gjennomsnitt 4,44 prosent flere gått på kamp i Tippeligaen og i OBOS-ligaen, sammenlignet med tallene fra 2015, opplyser Norsk Toppfotball til Nettavisen.

Tippeligaen har riktig nok opplevd en liten nedgang sammenlignet med sist sesong og totalsnittet i 2015 er på 6710 tilskuere per kamp. Det er en nedgang på 3,67 prosent fra i fjor.

I 2014 var gjennomsnittet i Tippeligaen på 6961 tilskuere, opp 2,07 prosent fra året før.

- Ventet mer
OBOS-ligaen har på sin side opplevd en sterk vekst på tribunen og snittet for 2015 er på 2002 tilskuere. Det gir en økning på hele 45,49 prosent, ifølge Norsk Toppfotball.

I 2014 opplevde 1. divisjon en nedgang på 5,79 prosent.

- Vi hadde ventet en større nedgang i Tippeligaen, så vi er veldig fornøyd med disse tallene. Fram til vi hadde en liten plussvekst i fjor, hadde vi hatt flere år med nedgang, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til Nettavisen.

Blant lagene i Tippeligaen trekker han fram Rosenborg som en publikumsvinner.

- Det er imponerende. Rosenborg har et snitt på 18.039 tilskuere per kamp. Det er en vekst på 30 prosent fra sist sesong. De har en fyllingsgrad på 85 prosent, forteller Øverland.

- Og de har hatt høye tall gjennom hele sesongen, ikke bare nå i høst, mens de har kjempet om gull, legger han til.

Brann dro folk
I OBOS-ligaen trekker Øverland fram to klubber.

- Jeg vil trekke fram Hødd. Det bor vel fire-fem tusen mennesker i området der og de har et snitt på 2067 tilskuere per kamp. Hødd har en ny stadion og stor oppslutning, så det er imponerende. Jeg vil også trekke fram Brann, som har et snitt på 10.124 tilskuere per kamp, sier han.

Direktøren i Norsk Toppfotball forteller om en økende interesse for fotballen i 2015.11.09

- Vi er som sagt veldig fornøyd. Det har vært en voldsom økning i medieaktivitet og det er skrevet og snakket mer om Tippeligaen enn tidligere. Selv om Brann har vært nede i OBOS-ligaen har også interessen rundt den klubben vært stor i år, sier Øverland.

- Vi opplever en positiv, sportslig utvikling, med spennende matcher, både i topp og bunn. Det har vært mye å spille om og det var vært interessant til siste spark, sier han videre.

- Henger sammen
Norsk Toppfotball-direktøren tror det han omtaler som en positiv utvikling i Tippeligaen og OBOS-ligaen, henger tett sammen med oppturen det norske landslaget opplever om dagen.

- Vi er et lite land og jeg tror det som skjer med landslaget og Tippeligaen henger sammen. Vi har sett en positiv utvikling hos det unge landslaget og mange av spilleren der, spiller også i Tippeligaen.

- Det er en ekstra optimisme og det gror godt i norsk fotball, men vi er et lite land og må også være ydmyke. Vi kan ikke tro at jobben er gjort, til tross for en positiv trend, sier han.

Landslaget spiller denne uken to omspillskamper mot Ungar den 12. og 15. november og kan gjennom den kavlifisere seg til EM i 2016.

Snitt for alle klubbene i Tippeligaen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Norsk Toppfotball)


Snitt for klubbene i OBOS-ligaen:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Norsk Toppfotball)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.