Fagermo: - Betyr ingenting for moralen

Dag-Eilev Fagermo var fornøyed med tre poeng mot Strømsgodset onsdag kveld.

Dag-Eilev Fagermo var fornøyed med tre poeng mot Strømsgodset onsdag kveld. Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

Dag-Eilev Fagermo dysset ned betydningen onsdagens seier har for spillergruppa.

ODD - GODSET 2-0:

SKAGERAK ARENA (Nettavisen): Onsdag var det duket for et oppgjør mellom to lag som begge var ventet å ligge høyere på tabellen etter sju kamper. Etter en sterk sesongstart med tre strake trepoengere, ventet fire kamper uten triumf for Dag-Eilev Fagermos menn. Onsdagens gjester på sin side sikret en etterlengtet borteseier mot Bodø/Glimt sist runde, etter en svak sesonginnledning.

Det ble imidlertid ikke starten på en ny seiersrekke for Strømsgodset. Odd vant 2-0 og klatret opp på bronseplass.

- Det går ikke på moralen
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo tror ikke at denne seieren har noen innvirkning på spillergruppas moral.

- Jeg veit at moralen hadde vært like høy med tap. Vi er trygge på hvordan vi driver og hvordan vi spiller. Dette endrer seg ikke om vi taper fem kamper på rad. Da måtte jeg heller fått sparken da, sier Fagermo til Nettavisen.

- Det eneste som betyr noe er om vi ikke er gode nok ennå, eller at vi ikke har fått ut potensialet, men det går ikke på moralen. Den er knallbra, sier Fagermo.

En av kveldens to målgjørere, Jone Samuelsen, mener på sin side at seieren har stor betydning for Odd-leiren. Selv noterte han seg for et kremmerhus av en scoring rett før pause, og tror Odd nå er på rett kurs.

- Vil ta mye poeng
- Denne seieren betyr selvfølgelig mye. Men det handler om å få i gang det spillet vi har ønska å få i gang. Det er der vi har følt at vi har mangla litt. I dag er vi oppe på det nivået vi vet vi kan være. Holder vi det vil vi ta mye poeng, spår Samuelsen til Nettavisen.

- Fem prosent dårligere enn Odd
Gjestene fra Drammen hadde ikke vunnet i Skien på åtte år, og slik skulle det forbli også etter onsdagens oppgjør. Strømsgodset-sjef David Nielsen mente det ikke var mye som skilte lagene i tippeligaens åttende runde.

- Alt i alt så er vi kun fem prosent dårligere enn Odd. Vi lykkes nesten med å ri av den stormen vi får mot oss i førsteomgang, og det er veldig tungt å få det målet imot rett før vi går til pause. Men jeg er veldig fornøyd med andreomgang. Vi produserer et par sjanser vi kan score på, men vi hadde trengt mer flaks og tur i dag, erkjenner Nielsen til Nettavisen.

Perle fra Samuelsen
En førsteomgang uten de helt store sjansene ble rundet av med en kremmerhusscoring av fjorårets store Odd-spiller Jone Samuelsen. Midtbaneterrieren plukket opp en Godset-klarering, sendte Øyvind Storflor i pølsebua før han sendte ballen i nettmaskene bak Espen Bugge Pettersen fra over 20 meter. En skikkelig perle fra veteranen. Dermed kunne vertene gå til pause med 1-0 i sekken.

Andreomgangen var 16 minutter gammel da hjemmelaget doblet ledelsen. Olivier Occéan vinner en duell mot Marius Høibråten og får sendt avgårde et skudd. Bugge Pettersen redder, men returen havner hos Bentley som fører Odd opp i 2-0. Det ble også sluttresultatet på Skagerak Area onsdag kveld.

Neste tippeligarunde finner sted allerede førstkommende lørdag. Da tar Strømsgodset imot Aalesund på Marienlyst, mens Odd møter Haugesund til dyst på Skagerak Arena.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.