*Nettavisen* Sport.

Fagermo: - Høstsesongen har vært forferdelig

SMILER: Odds trener Dag-Eilev Fagermo mottok bronsemedalje etter kampen mot Tromsø på Alfheim Stadion søndag kveld. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Odd-leiren er langt fra fornøyd med poengfangsten i høst.

06.11.16 23:06

TROMSØ - ODD 3-1:

ALFHEIM (Nettavisen): - Høstsesongen har vært forferdelig, egentlig, sier Espen Ruud til Nettavisen.

Han får støtte fra Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

- Det er høsten. Vårsesongen var fantastisk; da var vi like gode som Rosenborg. Men vi har fem-seks mann i elleveren vår som sliter med ulike ting og er delvis eller helt ute, så er ikke vi så gode.

- Derfor er det imponerende at vi greier å komme tilbake å vinne tre kamper på slutten når vi har litt bedre lag. Og to av de kampene var mot topplag som Haugesund og Rosenborg, og det gjør at vi får medalje, sier Fagermo til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet med medaljesermonien til Odd)

HTML EMBED
embedNAvideo("B-sz9idbMHK2GILwzIjRRw", false)

Fornøyd med medalje

Selv om høstsesongen har vært en nedtur, er Ruud fornøyd med sesongen totalt sett.

– Det føles bra. Vi hadde som mål å ta medalje, så det er vi fornøyd med, sier Ruud til Nettavisen.

Men selv om klubben hang med i toppkampen i vårsesongen, er ikke troen stor på å ta igjen Rosenborg.

LES OGSÅ: Bodø/Glimt rykket ned da Rosenborg feiret gull

– Det er ikke vi som skal være den klubben da, men vi kommer til å fortsette med gruppa vi har og se på muligheten til å forsterke noe. Vi har hentet Agdestein fra Haugesund og det kommer forhåpentligvis inn et par til, sier Fagermo til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

JUBEL: Aron Sigurdarson var Tromsøs store spiller da de sikret plassen mot Odd. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Men selv med forsterkninger, tror Ruud det blir tøft å nærme seg Rosenborg.

- Rosenborg skal bli dårligere til neste år om vi skal greie å henge med de, sier Ruud til Nettavisen.

Sølvkamp og kamp mot nedrykk
Det var akkurat den starten Tromsø trengte i denne kampen, for forutsetningene for de to klubbene var mildt sagt forskjellige.

Les også: Tippeligaen bytter navn

Odd hadde like mange poeng som Brann, men tre mål dårligere målforskjell i kampen om andreplassen.

Tromsø på sin side kunne sikre seg kontrakt i neste års eliteserie. Tromsø lå på 13. plass med like mange poeng som Lillestrøm på plassen foran før dagens kamp. Kun ett poeng foran Bodø/Glimt på kvalifiseringsplass og tre poeng foran Stabæk som møtte Start hjemme.

Tromsø hadde i tillegg dårligst målforskjell av lagene som kjempet om fortsatt spill i landets øverste divisjon.

- Den treffer meg i brystet
På stillingen 0-0, elleve minutter ut i kampen, blåste dommer Svein Oddvar Moen straffe og ga gult kort til Espen Ruud for hands.

Det reagerer Odds høyreback på.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

TØFFE TAK: Her er Tromsøs Thomas Lehne Olsen i duell med Odds Espen Ruud og keeper Sondre Rossbach. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

– Den treffer meg i brystet. Selv om jeg har hånden på brystet mitt, så er det der den treffer. I hvert fall ikke der oppe hvor dommeren viste at den traff, sier Ruud til Nettavisen.

– Jeg har ikke fått sett det på bilde, men den føles veldig tynn. Jeg opplevde at det ikke var straffe, sier Ruud til Nettavisen.

Straffeeksekutør var Aron Sigurdarson. Islendingen var kald som en fisk og fintet keeper den ene veien og sendte ballen i motsatt side.

– Det var viktig å få det første målet, erkjente målscoreren overfor Nettavisen.

Ut i hundre
Alvoret i situasjonen så det ut som om det var Tromsø som behersket best.

– Tromsø kommer ut i hundre. Vi sliter med aggressiviteten og fysikken deres. Når de får 2-0 så kommer vi mer med i kampen, men Tromsø kontrollerer vel egentlig ganske greit, sier Ruud til Nettavisen.

For 2-0-målet kom kun minutter etter straffesparket. Sigurdarson mottok ballen i god posisjon ute på høyrekanten, slo et godt innlegg som Sofien Moussa headet kontant i mål bak Sondre Rossbach. Og nedrykksspøkelset virket å være på trygg avstand.

For å gjøre det verre for Odd, tok Brann ledelsen rett etter i kampen mot Sarpsborg 08.

Startet rolig
Starten på andreomgang var ikke et fyrverkeri. Med 2-0 til Brann i Bergen, var kanskje Odd preget av at andreplassen virket å være langt utenfor rekkevidde.

Ti minutter ut i omgangen broderte derimot Odd seg gjennom Tromsøs forsvar, og Joakim Våge Nilsen sendte ballen til en umarkert Olivier Occéan i feltet, som enkelt reduserte til 2-1 og tente håpet om at Odd kunne få med seg poeng fra kampen.

Det håpet skulle imidlertid ikke holde. Etter litt over 20 minutter med relativt lite som skjedde foran de to målene, skulle det komme nok et mål på Alfheim i det 78. minutt

Og nok en gang var det islandske Sigurdarson som stod for den målgivende pasningen. Sigurdarson driblet seg ned til linja og slo til en umarkert Runar Espejord på bakerste som enkelt satte inn 3-1.

– Det var veldig viktig å få det tredje målet, da kunne vi slappe av og være rolige med ballen, sier Sigurdarson, som var fornøyd med å avslutte sesongen med en god kamp.

– Jeg har ikke spilt mye og jeg har ikke spilt bra i tidligere kamper, så å score og ha to målgivende er en god følelse når man hjelper laget å fortsette i divisjonen, avslutter Sigurdarson til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag