Gå til sidens hovedinnhold

Falcao vil skyte Monaco til europatoppen

Storscoreren mener den hardtsatsende fotballklubben kan bli best i Europa.

Radamel Falcao er ikke forsiktig når han uttaler seg om målene for de kommende sesongene i Monaco.

Colombianeren ble sommerens dyreste kjøp da han forlot Madrid til fordel for fyrstedømmet i en overgang verdt nesten 500 millioner kroner. Monaco har vist betydelige muskler på overgangsmarkedet og vil markere seg når laget igjen er tilbake i fransk fotballs øverste divisjon.

– Jeg er henrykt over å være en del av dette prosjektet. Vi vil bringe Monaco til toppen av europeisk fotball, sa Falcao da han tirsdag poserte for pressen med sin nye trøye.

– Vi har store spillere, sterke ønsker og høye ambisjoner. Vi vil bygge et sterkt og sammenknyttet lag som skal utvikle seg og vinne mange trofeer, la han til.

Stjernen
Sportsdirektør Vadim Vasiljev innrømmet at anskaffelsen av en av verdens beste målscorere var et kupp for klubben.

– Vi fikk hard kamp om Falcaos signatur. Det er forståelig, og det er fantastisk at han valgte Monaco. Vi vil bygge et lag rundt Falcao. Han representerer alt vi liker. Han er en flott person og en flott fotballspiller, sa Vasiljev.

Blant lagkameratene som skal hjelpe Falcao mot seirer er den tidligere Porto-duoen James Rodriguez og João Moutinho. De ble også presentert for pressen tirsdag. Moutinho snakket også om store mål, selv om han var noe mer moderat enn Falcao.

– Jeg ønsket å oppleve en annen liga. Ligue 1 utvikler seg positivt og har gode lag som Paris Saint-Germain, Marseille, Lyon og nå Monaco. Det foreløpige målet er å kvalifisere oss for mesterligaen. Deretter vil vi vise oss fra i Europa, sa portugiseren.

Anker poengstraff
Under pressekonferansen avslørte Monaco samtidig at de vil anke topoengstrekket klubben ble ilagt av den franske fotballigaen. Det var supporternes dårlige oppførsel under en Ligue 2-kamp mot Le Mans forrige sesong som var bakgrunnen for straffen.

Monaco-tilhengerne sendte av gårde fyrverkeri og invaderte banen under kampen som ble spilt 17. mai. Dessuten angrep en tilskuer dommeren.

– Straffen er for hard og tar ikke i betraktning hvor hardt klubben har jobbet over flere år for å arrangere hjemmekamper på en best mulig måte, mente Monaco. (©NTB)

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden