RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Familien til Riise-kompis angrepet

Sist oppdatert:
Hjemmet til Chris Bairds mamma har blitt angrepet med en bensinbombe.

Baird er lagkamerat med Brede Hangeland og Bjørn Helge Riise i Fulham, men har mer enn fotballen å tenke på om dagen. Bensinbomben ble kastet søndag, men ble raskt slukket av forbipasserende.

Årsaken til angrepet skal ha bakgrunn i religionskonflikten i Rasharkin, der det har vært 25 slike episoder til nå i år. Familien til Chris Baird er katolikker, men det er også mange protestanter i området.

- Mordforsøk
Huset til moren til Baird har også vært utsatt for lignende angrep én gang tidligere. Leder for nasjonalistpartiet Sinn Fein, Daithi McKay, kaller angrepene "mordforsøk".

- Det er helt klart at de blir angrepet fordi de er en katolsk familie. Denne familien er ikke involvert i noe politisk, og folk er sjokkerte og irriterte for at de er blitt utsatt for dette, sier McKay til BBC.

Landslagskaptein
28 år gamle Chris Baird har mange kamper bak seg som kollega til Brede Hangeland i Fulham-forsvaret. Sist uke signerte han en ny kontrakt som binder ham til London-klubben i ytterligere tre år.

I 2007 fikk han også sin første kamp som kaptein for Nord-Irland, og dette er en rolle han har hatt flere ganger etter det. Til Fulham kom Baird fra Southampton i 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere