*Nettavisen* Sport.

Fans gikk amok etter Real Madrid-tips

Foto: Skjermdump / PA / NTB scanpix

«Velkommen til helvete».

09.04.13 09:13

Tirsdag kveld møtes Real Madrid og Galatasaray til den andre kvartfinalen i Champions League. Denne gang på tyrkisk jord.

Det spanske storlaget har en god ledelse etter første møte, der det ble 3-0 takket være scoringer av Cristiano Ronaldo, Karim Benzema og Gonzalo Higuain.

Dette resultatet fikk den tyrkiske TV-stasjonen Beyaz til å utrope Madrid-klubben som favoritt til å vinne sammenlagt for noen dager siden.

Det falt imidlertid ikke i god jord hos Galatasaray-fansen. Rundt 50 av de mer ekstreme supporterne tok like så godt og stormet TV-stasjonen i etterkant.

Fansen ønsket å gi klar beskjed om at de var uenig i forhåndstipset til Beyaz. Noen kastet også stein for å understreke poenget.

Det ble en aldri så liten konfrontasjon mellom sinte supportere og TV-stasjonens sikkerhetsvakter, og dette ble selvfølgelig fanget på video.

«Velkommen til helvete»
Det er ikke lett å møte Galatasaray på bortebane, det har flere lag erfart gjennom årene. Fansen har en glød og intensitet som få andre lag kan matche.

Det kom tydelig til syne da en rekke fans prøvde å grave en tunnel inn på stadion for å få med seg oppgjøret mot Schalke i Champions League nylig.

Da Real Madrid søndag ankom Istanbul, ble de også møtt av hjemmelagets fans og deres bannere. «Velkommen til helvete», sto det på flere av dem.

Se fansen gå amok:

HTML EMBED

Real Madrid-spillerne måtte smugles ut en sidedør på flyplassen, og slapp slik sett unna den verste hetsen. Dette er langt fra første gang et lag har fått en tøff mottakelse.

I 2012 var det Manchester United som måtte gjemme seg bort fra velkomstkomiteen til det tyrkiske storlaget.

Real Madrid-trener José Mourinho sier ifølge avisen El Pais at mottakelsen i Tyrkia var som ventet.

- Dette er en del av kulturen her. Det er en stadion med stort engasjement. Andre steder ville et lag som tapte 3-0 i første kamp måtte spille for tomme tribuner, sier Mourinho.

Mange episoder
Galatasaray er på ingen måte ukjent med bråk og har fått en rekke sanksjoner fra det europeiske fotballforbundet tidligere, som en følge av dårlig oppførsel.

Klubben har blitt bøtelagt både for at ting har blitt kastet fra tribunen og ned på banen og at fansens oppførsel har ført til en stor sikkerhetsrisiko for andre.

Det har også vært flere tilfeller av sammenstøt mellom fans, som da franske PSG var på besøk i 2001.

Det mest dramatiske og tragiske som har skjedd i forbindelse med Galatasaray er da to Leeds-supportere ble knivstukket og drept i Tyrkia i 2000.

Tirsdagens Champions League-kamper kan du for øvrig følge minutt for minutt i Nettavisens livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag