RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / CARL DE SOUZA (Scanpix)

Fansen: - Takk for alt, Ole Gunnar!

Sist oppdatert:
Manchester Uniteds fans kommer aldri til å glemme Ole Gunnar Solskjær.

- Han har betydd enormt Manchester United, og ikke minst supporterklubben. Ole Gunnar har hatt en enorm betydning for det han har gjort både på og utenfor banen, sier Lars Morten Olsen til Nettavisen.

Han er redaktør for United-supporteren og mangeårig leder i rødtrøyenes skandinaviske supporterklubb. Siden Ole Gunnar Solskjær kom til Old Trafford i 1996 har han alltid vært en av fansens største helter - både i Norge og i utlandet.

Alltid jordnær
- Personlig har jeg hatt gleden av å intervjue ham i hvert fall et tosifret antall ganger, sier Olsen.

- Jeg husker spesielt den første gangen jeg intervjuet ham. Han møtte meg i lusekofte og kom kjørende i en gammel Golf. I løpet av årene har han blitt voksnere, men han har alltid vært den samme jordnære gutten, mener han.

- Er du overrasket over at han nå må legge opp?

- Både og. Det var overraskende at han kom med avgjørelsen nå. Men vi har vel hele tiden visst at dette kom til å bli hans siste sesong. Måtte han gjennom en ny operasjon ville det ikke komme som en bombe at han måtte gi seg, svarer Olsen.

- Mange store øyeblikk
- Hvilket øyeblikk vil Solskjær bli husket best for?

- Høydepunktene hans i Manchester United er mange. Jeg hadde gleden av å være tilstede på City Ground i februar 1999. Solskjær scoret fire mål mot Forest på ti minutter i en kamp United vant 8-1. Og jeg så ham på Old Trafford da han scoret fire mål i 5-1-seieren over Everton. Men øyeblikket alle vil huske Solskjær for, er selvsagt da han avgjorde finalen i Mesterligen mot Bayern München på Nou Camp i 1999, mener redaktøren.

Han er ikke i tvil om hvorfor Solskjær alltid vil ha en stor plass i United-fansens hjerter.

- Han har bidratt til å gi klubben trofeér med sitt spill og sine scoringer. Utenfor banen har han allltid vært en fantastisk ambassadør for klubben. Det har aldri vært noe tull eller uro rundt Ole Gunnar, mener Olsen.

Eget Solskjær-magasin
Nå planlegger Olsen å gi ut et eget magasin der Solskjær blir hyllet.

- Vi ga ut et eget temahefte da Eric Cantona la opp. Så nå skal vi diskutere med redaksjonen om vi kommer til å gjøre det samme med Solskjær, sier han.

Lars Morten Olsen benytter samtidig anledningen til å takke Solskjær for alt han har gjort for Manchester United på vegne av klubbens fans.

- Jeg vil bare si tusen takk for alle de mange fine stundene du har gitt oss. Tusen takk for alle målene, tusen takk for all den tiden du har viet oss fans og ikke minst; tusen takk for at du er den personen du er!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere