Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fansens melding til Rooney

Foto: PA Photos/Scanpix
Sist oppdatert:
«Coleen har kanskje tilgitt deg, men vi vil aldri gjøre det».

MANCHESTER UNITED - BURSASPOR 1-0:

Onsdag fikk Manchester United-fansen meldingen de fryktet. Etter flere uker med spekulasjoner og rykter bekreftet Wayne Rooney at han ønsker seg bort fra fra klubben snarest mulig.

Ifølge spissen selv så skal ambisjonsnivået hos de røde ikke matche hans egne, og derfor nekter han nå å skrive under på en ny avtale med klubben han kom til som unggutt i 2004.

- Allerede i august ba jeg klubben om forsikringer om at den ville hentet inn nye kvalitetsspillere. Men da jeg møtte med David Gill i forrige uke fikk jeg ikke de forsikringene. Da ga jeg beskjed om at jeg ikke ville skrive ny kontrakt, opplyste Rooney onsdag.

«Tilgir deg aldri»
Alt oppstyret har naturlig nok ikke falt i god jord hos Uniteds supportere, og under onsdagens mesterligakamp mot Bursaspor ga de tydelig uttrykk for hva de mener om oppførselen.

På tribunen på Old Trafford kunne man skue en rekke bannere rettet mot Rooney, og på en av plakatene til fansen sto det:

«Coleen har kanskje tilgitt deg, men vi vil aldri gjøre det».

Utspillet sikter til at Rooney angivelig skal ha vært utro mot sin kone Coleen mens hun gikk gravid, og skandalen som ble slått stort opp i engelsk presse er av mange sett på som en hovedårsak til at spissen etter sigende skal ha kommet på kant med manager Sir Alex Ferguson. Videre kan man uten problemer tolke at Rooney nå vil bli stemplet som en sviker i United.

Det har heller ikke akkurat skapt noen bedre stemning blant fansen at Rooney nå kobles til erkerival Manchester City, og det er kanskje disse ryktene som har satt sinnene litt ekstra i kok.

Tidlig ledelse
Men selv om supporterne er misfornøyd med det som har skjedd utenfor banen de siste dagene, hadde de ingen grunn til å surmule over åpningsminuttene mot tyrkiske Bursaspor onsdag.

For allerede etter sju minutters spill fikk formsterke Nani ballen fra Darren Fletcher. Portugiseren vendte bort en motspiller, dro seg inn i banen og så sa det pang. Fra rundt 25 meters hold suste kula inn i krysset på ekte Cristiano Ronaldo-vis.

Etter den flotte scoringen ble det imidlertid en mer sjansefattig affære i Manchester, selv om vertene hadde ballen klart mest.

Nemanja Vidic var nær ved å forære gjestene en gratismulighet etter 32 minutter, men helhjertet forsvarsspill av Rafael da Silva sørget for at Ozan Ipek aldri fikk avsluttet fra god posisjon.

Leder gruppen
Andre omgang i Manchester ble heller ingen høydare, og det var tidvis kjedelig å følge oppgjøret på Old Trafford. Da dommeren blåste av for full tid hadde United gjort nok til å sikre tre poeng.

Dette betyr at Sir Alex Fergusons menn nå står med sju poeng i gruppe C og topper med det etter halvspilte gruppespill. I gruppens andre kamp spilte Galsgow Rangers og Valencia uavgjort 1-1 i Skottland, noe som betyr at Rangers er nummer to i gruppen med fem poeng. Spanjolene følger med fire, mens Bursaspor står så langt med fattige null poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Mest lest