*Nettavisen* Sport.

Fantastisk Riise i storseier

Foto: Reuters/Scanpix

John Arne Riise hadde en strålende kamp mot WBA, med to mål og to målgivende pasninger i Liverpools 5-0-seier. Men helt fornøyd var han ikke...

27.12.04 11:49

WEST BROMWICH - LIVERPOOL 0-5: Liverpool tok ledelsen etter et drøyt kvarter. Gerrard spilte Riise fri på venstrekanten, og nordmannen bredsidet inn 1-0 etter et fint angrep.

Og det var bare starten for John Arne Riise. Resten av kampen ble en blanding av fantasi, drøm og virkelighet for nordmannen, som scoret to og la opp til to andre da Liverpool vant 5-0.

- Det er ikke ofte jeg scorer to mål og legger opp til to mål, så jeg må være fornøyd med innsatsen. Men jeg var skuffet over at jeg ikke scoret flere mål. Jeg hadde mange sjanser, og hvis jeg hadde truffet mål med alle, kunne jeg scoret fire i stedet for to, sier Riise til Liverpools hjemmeside.

Han skjøt og skjøt og skjøt - til WBAs store fortvilelse. I sluttminuttene endte det nesten med hat trick, men skuddet endte opp inne i feltet, der Luis Garcia stod og enkelt kunne bredside ballen i mål til 5-0.

- Jeg forøkte egentlig å få et hat trick da jeg skjøt, men det viste seg å være en god cross og vi scoret vårt femte, innrømmer Riise ærlig.

Overkjøring
Sunnmøringen åpnet scoringsshowet da han avsluttet på hel volley etter en presis pasning fra Steven Gerrard. Noen minutter før pause bommet Milan Baros på straffe, etter at Cosmin Contra hadde handset og blitt utvist.

Etter pause var det bare ett lag på banen. Tafatte og undertallige verter ble konstant løpende i mellom ballsikre rødtrøyer.

Det tok ikke mange minuttene av andre omgang før Riise på nytt var på farten. Sinama Pongolle fant rødtoppen, som la inn til franskmannen igjen.

Avslutningen på hel volley av spisstalentet Sinama-Pongolle var nydelig.

Bare noen få minutter senere tok kaptein Steven Gerrard ansvar. Frisparket var lavt, hardt og med strak vrist. Muren åpnet seg, og ballen kunne gå stolpe inn til 3-0.

Slitne West Bromwich-spillere husket nok fjorårets 6-0-tap stadig bedre etter hvert som kampen skred frem.

Skuddvillig
John Arne Riise skjøt og skjøt, og var nære på å øke ledelsen flere ganger. Snaut ti minutter før slutt var skuddfoten fininnstilt.

Alonso spilte fram Hamann, som flikket videre mot venstre. Der kom Riise, som dundret ballen i lengste kryss. En fantastisk scoring av en av ligaens mest skuddsterke venstreføtter.

Det skulle bli ett baklengsmål til for bunnlaget på The Hawthorns. Innbytter Luis Garcia fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5-0.

Nest sist på ballen: Igjen en sunnmøring med en kanon av et venstrebein.

For Liverpool-manager Rafael Benitez ble det en behagelig start på det tette juleprogrammet, og han benyttet anledningen til å bytte ut stjernene Gerrard og Baros med tanke på de kommende kampene.

For John Arne Riise kan nok ikke neste kamp komme fort nok nå...

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.