*Nettavisen* Sport.

Fantastisk United-comeback!

Foto: AFP/Scanpix

Sir Alex mener Carlos Tevez skal ha mye av æren for snuoperasjonen.

25.04.09 22:19

MANCHESTER UNITED - TOTTENHAM 5-2:

Hva Sir Alex Ferguson sa til sine gutter etter de første 45 minuttene vites ikke. Men etter å ha ligget under 0-2 etter den første omgangen, var det et annet United-lag som kom på banen etter pause.

Et United-lag som herjet med Tottenham etter alle kunstens regler.

Det stoppet ikke før måltavla viste 5-2 i favør hjemmelaget. United beviste nok en gang at Liverpool har en lang vei fram for å ta ligagullet denne sesongen.

Wayne Rooney var strålende fornøyd etter kampen.

- Vi vet at vi er i en meget god posisjon nå. Vi har fem kamper igjen, og vi har en stor fordel i kampen om ligagullet, sa angriperen til Setanta Sports.

Alex Ferguson mener Carlos Tevez la mye av grunnlaget for seieren.

- Vi var for trege i den første omgangen. Carlos var ansvarlig for at vi fikk et høyere tempo i den siste omgangen. Han fikk resten av laget til å spille, sa den mektige skotten etter kampslutt.

Effektive Tottenham
De første 45 minuttene var et mareritt for hjemmelaget. De var spillemessig et hakk foran gjestene fra London, men Tottenham var utrolig effektive på kontringer.

Etter en drøy halvtimes spill førte Darren Bent bortelaget i ledelsen, mens Luka Modric doblet ledelsen tre minutter senere.

Dermed bar det inn til pause med en 2-0-ledelse til bortelaget.

Kvarteret ut i den siste omgangen fikk United straffespark etter at Michael Carrick ble felt innenfor 16-meteren av Spurs-keeper Gomez. Fra krittmerket var Cristiano Ronaldo iskald og satte ballen midt i mål.

Rooney-show
Ti minutter senere sørget en for dagen meget frisk Wayne Rooney for balanse i regnskapet da han satte ballen frekt i mål.

Minuttet senere var Rooney nest sist på ballen da han la et vakkert innlegg inn til Ronaldo som scoret sitt andre for dagen fra kloss hold.

Og tre minutter senere var det Rooneys tur til å være nest sist på ballen igjen da han sørget for 4-2.

Så var det duket for scoring av en spiller som har fått mye kritikk siden han kom til United. Dimitar Berbatov fastsatte sluttresultatet til 5-2 da han pirket inn ballen fra kloss hold mot gamle lagkamerater.

United på vei mot nok en triumf
Med denne seieren lukter det gull lang vei av Sir Alex Fergusons mannskap. Det er nå tre poeng ned til Liverpool med én kamp mindre spilt, og seks ned til Chelsea som også har en kamp mer spilt.

Tottenham på sin side befinner seg på en 10. plass når fire kamper gjenstår av sesongen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag