Får 275.000 for Goodson og Annan

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Rosenborg får også en del for Marek Sapara.

12.05.10 17:02

Det internasjonale fotballforbundet utbetaler 40 millioner amerikanske dollar i kompensasjon til klubber som har spillere i fotball-VM.

Det betyr at det kommer til å dryppe minst en kvart million kroner inn på kontoene til Rosenborg og Start. Trønderne mister nemlig Anthony Annan til Ghana under mesterskapet, mens det meste tyder på at Starts Clarence Goodson kommer til å spille for USA under mesterskapet.

I tillegg kan det muligens også bli litt penger på Tromsø, siden Jade North ble tatt ut i Australias bruttotropp.

1600 dollar per dag
Nettavisen har vært i kontakt med det internasjonale fotballforbundet, og får der opplyst at hver klubb som mister en spiller til VM, får 1.600 dollar i kompensasjon per dag spilleren er borte. De får kompensasjon for 14 dager før VM - og så lenge spillerens lag er med i VM.

Det betyr at Rosenborg og Start er sikret penger 1600 dollar hver dag i minst 28 dager for Annan og Goodson. Med en dollarkurs på 6,18 (tirsdag) betyr det at klubbene får om lag 275.000 kroner for å avgi spillerne til VM.

- Men hvis Clarence temmer Wayne Rooney under VM, så ser vi vel aldri ham igjen. Til gjengjeld får vi en enda større sjekk - fra en utenlandsk klubb, sier Starts sportslige leder, Svein Mathisen, til Nettavisen.

- Det er mindre enn hva vi fikk under EM sist, men det er greie penger, sier RBK-direktør Nils Skutle til Nettavisen.

Får Sapara-penger
Rosenborg kommer også til å få mer.

Marek Sapara kommer nemlig med i Slovakias VM-tropp, men siden han spilte for trønderne fram til januar, vil Rosenborg få mesteparten av hans kompensasjon også. Reglene er nemlig klare på at pengene skal fordeles på klubbene spilleren har spilt for siden VM-kvalifiseringen startet, og dermed får trønderne brukbart betalt også for ham.

De VM-klare landene har lov til å hente spillerne til oppladning før VM allerede 17. mai, men Rosenborg jobber for å beholde Annan til etter kampen mot Viking uka etter.

- Vi skulle gjerne hatt Clarence her i de siste kampene fram til VM-pausen, heller det enn pengene, men pengene er likevel viktige for oss, sier Start-leder Svein Mathisen.

I Tromsø gleder man seg over pengene, men er først og fremst opptatt av den sportslige gevinsten - hvis Jade North kommer med i Australias endelige tropp.

- Ja, det er hyggelig med hver krone som kommer inn, men først og fremst synes vi det er moro at vi utvikler landslagsspillere. Når Jade er med landslaget vil han også få god erfaring der, som han så igjen tar med seg tilbake hit. Det er det viktigste, sier sportsdirektør Morten Kræmer til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.