Får 44 dager i Kongsvinger

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Kongsvingers nye trener er kun sikret seks seriekamper i klubben.

27.04.10 15:30

12. april sa Trond Amundsen meget overraskende opp jobben som hovedtrener i Kongsvinger med umiddelbar virkning.

- Jeg ønsket at vi skulle ta klubben videre i en tydelig retning, men jeg mislyktes med å skape den entusiasmen og optimismen som jeg hadde håpet, var hans noe uklare forklaring på pressekonferansen.

Siden har KIL vært på leting. Knut Torbjørn Eggen ble tidlig aktuell, men han sa nei. Det samme skal Mons Ivar Mjelde ha gjort.

- Uvanlig avtale
Nå får i stedet Kongsvinger svensk trener, og mannen er Tony Gustavsson.

Det ble klart på en pressekonferanse tirsdag.

- Han er ansatt fram til 10. juni - til VM-oppholdet. Da handler det om å skaffe mest mulig poeng fram til da. Så vurderer vi da om vi skal forlenge, sa Kongsvingers styreleder, Vidar Bråten, under pressekonferansen.

- Vi kan ikke kaste bort energi på å tenke langsiktig nå. Nå handler det om poeng. Så blir det et lengre opphold under fotball-VM. Da kan vi tenke mer langsiktig igjen. Ja, det er er en litt uvanlig avtale, men det er også en veldig deilig avtale for meg som trener også. Jeg har en helt klar oppgift - å få flest mulig poeng på seks uker, sier Gustavsson.

- Må ta flere poeng
Kongsvinger møter Viking hjemme, Sandefjord borte, Vålerenga hjemme, Start borte, Molde hjemme og Rosenborg borte i de seks seriekampene Gustavsson nå skal lede dem i.

- Nå har vi 0,5 poeng per kamp. Det snittet må økes. Men hvor mye? Vi får gjøre det vi kan for å bedre prestasjonene så mye at poengene kommer som en konsekvens av det, sier svensken.

Han vil ikke si så mye om detaljene i hva han kommer til å gjøre annerledes, først skal han snakke med spillerne, men han innrømmet tirsdag at han kommer til å jobbe mye med det mentale - samtidig som han avslørte at han «elsker taktikk».

Hva skjer så etter VM-oppholdet?

- Det kommer jeg ikke til å svare på noen ganger i løpet av denne perioden. Vårt fokus skal kun være på de neste seks ukene, sier Gustavsson.

PS. Onsdag ble det også klart at Kongsvinger har ansatt Jo Raabe som ny daglig leder, men han starter først i jobben til sommeren.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag