*Nettavisen* Sport.

Får det glatte lag av Davy Wathne

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Tippeliga-treneren inndro spillernes ferie og reiste på ferie selv.

17.07.13 10:58

Kristiansands fotballstolthet Start har hatt en vanskelig åpning på tippeligasesongen 2013. Laget ligger helt nederst på tabellen og holder stø kurs mot nedrykk.

Etter 1-3-tapet for Sandnes Ulf bestemte trener Mons Ivar Mjelde seg for å inndra spillernes ferie.

Så dro han på ferie selv.

TV 2 Sportens Davy Wathne reagerer, som mange andre, på denne beslutningen.

«Ingen har snakket så høyt og så patosfylt som Start-treneren om «stolthet» og «ære» og om «å blø for drakta». Retorikken harmonerer dårlig med det som skjer i klubben hans akkurat nå. Hadde den tidligere utenlandsproffen og Brann-treneren hatt et snev av troverdighet, ville han først og fremst kansellert sin egen ferie. Å forlange særbehandling når alle andre samles til ekstraordinær oppladning før høstinnspurten bærer i beste fall bud om svikt i Mons Ivar Mjeldes dømmekraft», skriver Wathne i sin blogg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Wathne tror spillerne i Start hadde hatt godt av en ferie selv, slik at man kunne ha fått en pause fra motgangen og kommet tilbake med glød og overskudd.

«Nå er det i beste fall den hardt kritiserte treneren som har fått ladet batteriene. Og Mons Ivar Mjelde skal verken tette hullene i forsvaret eller score mål for det nedrykkstruede comeback-mannskapet i gult og svart», påpeker Wathne.

Han konkluderer med at Mjelde fort kan få mer tid enn han setter pris på til å slå plenen hjemme på Osterøy.

Mons Ivar Mjelde tar kritikken med stor ro.

- Hva Davy mener betyr lite. Spillerne hadde ti dager ferie i juni, da jeg var på kurs i Israel. Derfor kunne vi tillate oss noen dager nå. Spillerne får en langhelg fri til helgen, sier Mjelde til Nettavisen.

Les hele bloggen til Davy Wathne her.

Annonsebilag