RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får et nytt liv i Tippeligaen

Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
GLASGOW (TV 2 Nettavisen): For norske fotballstjerner som havner ute i kulden i utenlandske klubber, er en retur til Tippeligaen det sikreste valget for å få fart på karrieren.

Historiene er mange. Norske spillere selges ut, men havner raskt ute i kulden i sine nye klubber. I stedet for å reise rundt fra reservebenk til reservebenk i utlandet – viser det seg at det å reise hjem igjen til Norge – er det sikreste valget for å få fart på karrieren – både på klubb og landslag.

Viktigst å spille
Steffen Iversen, Petter Rudi, Vidar Riseth og Jan Derek Sørensen er eksempler fra den norske troppen som møter Skottland.

- Spilletid er viktig. Og i Tippeligaen får man vist seg frem både for oss og for pressen, sier Åge Hareide.

Hareide ser ingen ulemper med å reise hjem, og mener også at det er minst like bra å spille i store klubber i Norge – som å spille i små eller middels store klubber ute. Kvalitetsmessig.

Skader ødela
Spillerne selv er imidlertid forsiktig med å uttale seg bastant i saken.

- Det var skadene som gjorde det bra for meg å komme hjem. Det er en veldig lang oppkjøring her, og jeg kunne trene meg opp ordentlig. I stedet for å bli kastet ut i kamp etter bare et par uker, sier Petter Rudi til TV 2 Nettavisen.

Steffen Iversen valgte Vålerenga på grunn av den medisinske oppfølgingen han kunne få der.

- Det medisinske opplegget var best her. Bedre enn det var hos noen av de klubbene jeg hadde tilbud fra. Det var grunnen til at jeg valgte å komme hjem, sier han til TV 2 Nettavisen.

Ironisk nok kan begge være på vei bort igjen. Iversens kontrakt med Vålerenga går ut i høst. Petter Rudis Molde risikerer å rykke ned, og det er vanskelig å se at han blir i klubben videre da. Ingen av de vil imidlertid kommentere fremtiden før status er klar for årets sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere