*Nettavisen* Sport.

Får Kenny sparken med tap mot Everton?

Foto: Steve Drew/Pa photos

Liverpools eiere ga manager Kenny Dalglish en sterk advarsel da Damien Comolli fikk sparken i klubben.

13.04.12 14:43

Torsdag 12.april kom nyheten om at Liverpools sportsdirektør Damien Comolli hadde fått sparken i Liverpool etter den skuffende ligasesongen til klubben. Nå melder den britiske avisen The Telegraph at manager Kenny Dalglish også har fått en sterk advarsel fra Fenway Sports Group, eierne av klubben.

Manageren hadde møter med eierne i klubben onsdag hvor han forsvarte spillerne som er kjøpt inn for over en milliard norske kroner. Etter møtet fikk han en støtteerklæring av formannen i klubben, Tom Werner:

- Vi har stor tillit til Kenny. Vi føler at laget kommer til å gjøre fremskritt i fremtiden. Han har vår fulle støtte, sa han til klubbens offisielle hjemmeside.

Absolutt ikke fornøyd
Samtidig sa Werner at ingen er fornøyd med tingenes tilstand i klubben, og selv ikke en triumf i FA-cupen var godt nok:

- Ingen supporter kan være fornøyd med resultatene vi har oppnådd i år. Vi er en klubb som skal være en av verdens beste, og vi skal komme dit.

Underliggende er signalet til manager Kenny Dalglish klart: Suksess i cupene har ikke vært godt nok for å kompensere for den dårlige ligaplasseringen laget har fått. Comollis jobb som sportsdirektør har etter sigende blitt tilbudt Johan Cruyff.

Overpris og dårlige kontrakter
Bakgrunnen for Comollis avgang skal være at eierne mener at man har betalt overpris for spillere, har mislykkes med å hente spillere av høy klasse til en billig penge (slik Newcastle har klart) og at man mente at Comolli håndterte Suarez-saken på en dårlig måte. Et annet argument skal være Dirk Kuyts utkjøpsklausul på en million pund som eierne skal ha ment var feil.

Eierne har også spurt om hvorfor enkelte spillere, som for eksempel Maxi Rodriguez, har spilt så sjeldent til tross for hans åpenbare scoringstrussel. At Dirk Kuyt virker overflødig til tross for å være fast på landslaget til Nederland har det også vært stilt spørsmålstegn ved.

For Kenny Dalglish kan det være mer enn en FA-cupfinale som står på spill når Liverpool møter Everton lørdag. Chris Bascombe, som har svært god kontroll på Liverpools affærer, i Telegraph har i en kommentar skrevet at det som skjedde denne uken er en advarsel og ingen virkelig tillitserklæring. Med et tap mot Everton kan jobben være truet, og om man ikke ser bedring ut sesongen i ligaen vil det også være klare faresignaler.

Her er spillerne Comolli og Dalglish har kjøpt til Liverpool

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Peter Byrne / Pa Photos / NTB scanpix

Andy Carroll ble kjøpt for 35 millioner pund i januar 2011. Han har spilt 49 kamper for Liverpool og laget 9 mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Pa Photos/Scanpix

Stewart Downing ble kjøpt for 20 millioner pund. Downing har slitt i Liverpool, men en spiller som ble kjøpt inn for å gi målgivende innlegg har nok også vært preget av at spissene til Liverpool ikke har laget mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP/Scanpix

Det er vel ingen tvil om at Bellamy har gitt mest for pengene av kjøpene gjort. Han kostet ingenting og har vært god i de kampene han har spilt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images

På papiret er Jordan Henderson en god spiller. Han løper svært mye og har mange pasninger som når fram, men som The Telegraph skriver: What the stats don’t reveal is his runs never take him into dangerous areas and most of his distribution involves a six-yard pass back to his full back or centre hal

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gettty Images

Når man kjøpte Luis Suarez var nok håpet at sammen med en stor mann (Carroll) og en som hadde gode innlegg (Downing) skulle Suarez bli den kreative som skapte sjanser. Eller som man sier i England: Den moderne versjonen av Barnes, Aldridge og Beardsley. Problemet for Liverpool er at han har måtte være alle tre... Suarez kostet 22 millioner pund.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters

Jose Enrique kostet 5 millioner pund og så før jul ut som en av tidenes beste signeringer for Liverpool. Etter jul har formen vært dårligere og han har klart vært bedre offensivt enn defensivt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Darren Staples/SCANPIX

Charlie Adam ble kjøpt for 9 millioner pund. Han har nok ikke vært så god for Liverpool som han var for Blackpool, og problemet er kanskje at han har forsøkt å spille over evne.

Tror du at Kenny Dalglish kan få sparken hvis Liverpool taper mot Everton?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.