RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får råd av tidligere Spania-proff

Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
Sist oppdatert:
Og rådene ser ut til å være av det gode slaget.

I 2008 spilte de side om side i Rosenborgs midtforsvar. Eldstemann med en fortid i Real Sociedad, den yngste uvitende om at han hadde en fremtid i baskerklubben. Vadim Demidov lærte mye av Bjørn Tore Kvarme og innrømmer at han fortsatt får råd av den tidligere midtstopperkjempen.

- Jeg snakket med Bjørn Tore før jeg bestemte meg for å velge Sociedad. Han har hjulpet meg både med språk og andre viktige ting, sier Demidov til Nettavisen.

Jevnere enni Rosenborg
Midtstopperen angrer ikke et sekund på at han fulgte i Kvarmes fotspor til San Sebastián på den spanske nordkysten.

- Det føles veldig riktig. Jeg stortrives i klubben og byen. Når jeg i tillegg får spilletid, er jeg veldig fornøyd, sier Demidov.

24-åringen hevder treningsarbeidet ikke er ulikt det som blir gjort på Lerkendal, men har merket seg noen forskjeller.

- Her er det nok mer fokus på at alle øvelser skal være med ball. Den største forskjellen er nok at alle spillerne vi har i troppen er jevnt gode. Det har imponert meg. Ellers er hverdagen lik den i Norge. Vi trener som oftest én gang om dagen. Etter trening spiser vi lunsj sammen, så er det fri resten av dagen.

Stjernespilleren
Selv om Real Sociedad har en jevngod tropp, er det en mann som skiller seg litt ut fra mengden med sine ferdigheter.

- Det er vanskelig å komme utenom Xabi Prieto. En herlig fyr og en fantastisk fotballspiller. Han er utrolig viktig for oss, skryter Demidov.

Klubbens stjernespiller, med nummer 10 på ryggen, har over 200 kamper for Real Sociedad og har spilt i klubben hele karrieren.

Prieto har flere ganger blitt linket til andre klubber, men har valgt å bli til tross for interesse fra blant annet Liverpool under Rafael Benítez' tid som sjef.

Det er ikke bare lagets stjernespiller som har imponert Demidov. Den tidligere Rosenborg-spilleren har latt seg imponere over nivået på den spanske toppdivisjonen.

- Det går ufattelig fort og det er nok en mer teknisk fotball her i Spania enn for eksempel i England. I tillegg spiller nok verdens to beste klubblag i denne ligaen.

-Har mye å bevise
Etter debuten fra start mot Osasuna søndag, ble Demidov belønnet med karakteren 8 i avisa Sport. Det var det kun tre andre som oppnådde i de seks kampene som ble spilt søndag. Men tro ikke at 24-åringen tar av av den grunn.

- Jeg har bare hørt fra andre om de børskarakterene. Det er selvfølgelig hyggelig, men ikke noe jeg setter meg så voldsomt inn i. Det viktigste er å fortsette å jobbe godt for laget.

Børskarakterer er kanskje ikke midtstopperens favorittlesestoff, men debuten fra start mot Osasuna snakker han gjerne om.

- Det var utrolig moro å starte, og vi tok en meget viktig seier. Det var jo et lite byderby og det var en herlig stemning på stadion. Jeg er veldig fornøyd med lagets- og egen innsats, men jeg har fortsatt en del å jobbe med og mye å bevise.

For øyeblikket ligger Real Sociedad plassert på en 9. plass på tabellen. Seks poeng fra Europa League-plass og ni poeng over nedrykksstreken.

- Klubben rykket opp fra Segunda (nest øverste nivå, red.anm.) i fjor, så vi holder fokus på å holde plassen i Primera, sier Demidov.

Mandag tar Real Sociedad imot Mallorca hjemme på Anoeta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere