RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Får trøye nummer åtte

ÅTTE: Toni Kroos skal spille med drakt nummer åtte.
ÅTTE: Toni Kroos skal spille med drakt nummer åtte. Foto: Andrea Comas (Reuters)
Toni Kroos ble presentert som Real Madrid-spiller.

Sommerens lengste overgangssaga tok slutt torsdag. Da ble endelig Toni Kroos klar for Real Madrid.

Om lag 10.000 Real Madrid-tilhengere møtte opp på Estadio Bernabeu da Kroos ble presentert torsdag ettermiddag.

- Jeg kan ikke forestille meg noe vakrere enn dette. Jeg kan ikke si takk til Real Madrid ofte nok. Dette er verdens viktigste klubb, og avgjørelsen om å komme hit er den rette, sa Kroos.

- Jeg vet hvordan det er her, hvor nødvendig det er å vinne trofeer, men jeg er rett mann for jobben. Jeg håper å betale klubben tilbake for tilliten den har vist meg.

Klubbpresident Florentino Pérez ga ham drakten med trøye nummer 8.

- Dine prestasjoner i VM var bekreftelsen på at vi har valgt rett spiller. Nå må du gi ditt beste, for kravene er svært høye, sa Perez.

- Intet er umulig her, og ingen gir opp. Vi vant nylig mesterligaen for 10. gang, men vi vil alltid ha mer. Nå vil vi vinne nummer 11.

Seks år

Tidligere torsdag hadde både Real Madrid og Kroos' tidligere klubb Bayern München bekreftet overgangen. 24-åringen har skrevet under på en seksårskontrakt med den regjerende mesterligavinneren.

- Han er en av de beste spillerne som finnes for øyeblikket. Han er ung, men likevel erfaren. Han har glimrende spilleforståelse, et godt skudd og skaper mye på dødball, skriver Real Madrid på sin nettside.

Spanske aviser gratulerte Real Madrid med kjøpet.

- Han kommer til å være krumtappen på Real Madrids midtbane de seks neste årene. Dette var et smart kjøp. Han var den beste pasningsspilleren i VM, skrev Marca.

- Et interessant kjøp, til en pris som er ganske lav for en spiller av slik kvalitet, mente AS.

Ventet

Ryktene om at Kroos var på vei til Real Madrid har sirkulert i flere måneder, og spilleren bekreftet langt på vei at han skulle dit etter at Tyskland hadde slått Argentina i VM-finalen.

Prislappen skal ligge på rundt 250 millioner norske kroner. Kroos hadde bare ett år igjen av kontrakten med Bayern, og den litt lave overgangssummen gjenspeiler det.

Bayern hadde i det lengste håpet å beholde playmakeren, men lønnen Kroos nå får i Real ligger langt over det den tyske klubben var villig til å gi.

Også Manchester United ble linket til Kroos, men interessen skal ha kjølnet da David Moyes fikk sparken og ble erstattet av Louis van Gaal. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere