RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PA Photos/Scanpix

Farvel, Blackburn

Sist oppdatert:
I dag kan Gamstens klubb blir klare for Championship. Vi tror på Wigan i mandagens oddstips.

Det er en uvanlig rikholdig mandagsmeny på langoddsen denne gangen. Vi finner play-off kamper fra engelsk fotball, Tippeliga-kampen mellom Brann og Viking, Blackburn - Wigan i Premier League og en rekke oppgjør fra fransk toppfotball. Også Ligue 2, Superettan, dansk Superliga, islandsk fotball og Serie B er representert. I Sverige og Finland ruller ishockey-VM videre, der Norge skal møte Tsjekkia klokken 16.15.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
104. Örebro - Kalmar B 2,70

Örebro ser svake ut for tiden, og ligger sist i Allsvenskan med 0-3-4 etter syv runder. De tre siste er tapt og man slipper inn 2-3 mål hver gang. Nå kommer Kalmar på besøk, en annen klubb som sliter, men som tross alt 2-2-3 på sine syv første. Det er det offensive som skranter hos Kalmar, men i dag får de trolig mange sjanser til å score. Kalmar vant begge oppgjør forrige sesong og 2,70 på borteseier er dagens langskudd.

Dagens avslag
87. West Ham - Cardiff H 1,60

Her er nok mange uenige med oss, men vi klarer ikke sette penger på spill til 1,60 på et lag som ikke trenger seier. Det handler om en plass i opprykksfinalen til Premier League, og West Ham har 2-0 å gå på fra det omvendte møtet i Cardiff. Her er de videre med uavgjort og ettmålstap, så selv om de var best sist, lar vi 1,60 ligge nå.

Dagens spill
Den franske delen av menyen er spennende, der Lorient til 1,70 og Auxerre til fine 2,25 var oppe til vurdering. Det var også et spill mot bortesvake Luton i play-off til League Two, Wrexham-seier gir 1,95. Kveldens beste tilbud synes vi imidlertid er formlaget Wigan, som kjemper for ny kontrakt og møter et Blackburn der form og stemning peker rett nedover.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

111. Blackburn - Wigan
Premier League, nest siste runde. Mye er sagt om Blackburn, de nye eierne og manager Kean. Det har ikke vært en heldig kombinasjon og Kean har blitt gitt få midler og urealistisk høye forventninger. Prestasjonene har jevnt over vært for svake, og med skader i den defenisive delen har Blackburn sluppet inn 75 mål på 36 kamper. Yakubu har vært et lyspunkt på topp, men han er ikke nok alene.

Nå ligger Blackburn nest sist, og slik søndagens kamper endte, er det kun Bolton, også de på nedrykk, som Blackburn har mulighet til å ta igjen på poeng, noe som ikke hjelper i det hele tatt. Skal Blackburn overleve må de slå Wigan i dag og Chelsea borte i siste runde, samtidig som Wigan og/eller QPR tar 0 poeng i de gjenstående kampene og Blackburn henter inn 6 måls svakere målforskjell. Og Bolton må da heller ikke ta mer enn ett poeng til. Det er helt urealistisk at dette scenariet skal skje, og Blackburn er i realiteten nede.

Formen er tragisk, noe vi senest fikk se da Blackburn røk 0-2 borte mot Tottenham. Blackburn hadde knapt skudd på mål og var meget langt unna poeng. 6 av de 7 siste er tapt, seieren kom her hjemme på Ewood Park mot et ferdigspilt Norwich som ikke stilte toppet. Hanley (f) er ute, Orr er usikker og Olsson er tilbake. Dette er troppen:

Robinson, Orr, Dann, Martin Olsson, Lowe, Nzonzi, Pedersen, Hoilett, Dunn, Yakubu, Bunn, Givet, Formica, Petrovic, Rochina, Marcus Olsson, Goodwillie, Vukcevic, Henley, Modeste.

Wigan har satt inn en formidabel sluttspurt og trolig reddet plassen, enda en sesong. Dette er mektig imponerende av den lille klubben og deres manager Roberto Martinez. 5-0-2 på de syv siste inkluderer seire over Liverpool, Arsenal, Manchester United og Newcastle, lag som Blackburn ville vært sjanseløse mot per i dag. Nøkkelen har vært ekstremt hardt arbeid, samtidig som alle viktige brikker stort sett har holdt seg skadefrie. Men Wigan kan ikke slappe av, siden QPR vant og Bolton tok ett poeng i går, risikerer de nedrykk med tap i Blackburn. Ett poeng til Wigan i dag sender dem opp på 38 poeng og med 9 mål bedre målforskjell enn Bolton på 35 poeng, det eneste laget som kan snyte dem for plassen. Uavgjort er altså trolig nok, men med seier er saken klar: Wigan forblir en Premier League-klubb allerede før siste spillerunde.

Roberto Martinez har skadefritt lag. Di Santo (a) og Stam (f) er tilbake. Dette er troppen:

Al Habsi, Kirkland, Pollitt, Caldwell, Boyce, Figueroa, Alcaraz, Gohuri, Crusat, Lopez, Beausejour, Watson, Moses, McArthur, McCarthy, McManaman, Jones, Gomez, Stam, Thomas, Diame, Maloney, Sammon, Di Santo, Rodallega.

Blackburn har motivasjon, slik de har hatt i hvert eneste tap de siste rundene. De har ikke nok kvalitet i laget, og nå som toget i realiteten er gått, tror vi ikke de makter å heve seg. Wigan er i storform og sikrer ny kontrakt med seier. Norsk Tipping har gjort Wigan til outsider og gir hele 2,75 på det beste laget. Vi setter 100 kroner på B, med spillefrist klokken 20.55.

Edit klokken 12.00: Norsk Tipping har dessverre satt ned oddsen på Wigan til 2,30.

111. Blackburn - Wigan 2,25 2,95 2,75

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere