RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Farvel til Elefantene

Sist oppdatert:
Nederland og Argentina er klar for åttedelsfinalen. Elfenbenskysten kjempet innbitt, men må innse at VM-eventyret er over for denne gang.

NEDERLAND – ELFENBENSKYSTEN 2-1:
BERLIN (TV 2 Nettavisen): Forutsetningene var klare for Elfenbenskysten før kveldens møte med Nederland: bare poeng var godt nok for å holde liv i VM-drømmen.

Tung start
Men etter at Robin van Persie og Ruud van Nistelrooy hadde gitt Nederland 2-0 i løpet av en knapp halvtime, ble det en tung oppgave for afrikanerne.

Bakary Kone sørget for ny spenning i kampen da han reduserte etter en strålende soloprestasjon syv minutter før sidebytte, men Elfenbenskystens jakt på utligning var forgjeves.

Dermed ble det et trist farvel til Afrikas kanskje sterkeste representant i VM. For selv om Henri Michels menn har vært fullt på høyde med både Argentina og Nederland, står laget uten poeng foran den avsluttende kampen mot Serbia.

Trist sorti
TV 2 -ekspert Nils Johan Semb synes det er synd Elfenbenskysten er ute av mesterskapet.

- De hadde fortjent ett poeng i kveld, og jeg skulle gjerne sett laget videre. Men for all del, Nederland og Argentina er to gode lag som fortjener å avansere.

Også i fredagens kamp i Stuttgart ble det levert scoringer fra øverste hylle.

Nydelige mål
Robin van Persi åpnet ballet med å banke ballen i nettet på et frispark fra 18 meteren. Målet var en perle, selv det er grunn til å stille spørsmål ved innsatsen til Jean-Jacques Tizie i Elfenbenskystens mål.

Bare fire minutter senere var det Ruud van Nistelrooys tur. Arjen Robben herjet med Emmanuel Eboue før han spilte Nistelrooy fri på venstre hjørne av 16-meteren. United-spissen avsluttet iskaldt alene med Tizie.

Elfenbenskystens redusering sto ikke noe tilbake for Nederlands utsøkte scoringer. Bakary Kone mottok ballen ti meter inn på Nederlands halvdel, avanserte over nesten halve banen før han avsluttet fabelaktig i venstre kryss.

Første omgang var jevnspilt, mens Elfenbenskysten var best etter sidebytte. Men selv om Nederland ble presset bakover, ble det aldri veldig farlig for Edwin van der Saar.

«Alltid» videre
Nederland er dermed videre fra gruppspillet for sjette gang av seks mulig. Bare seks andre lag har tatt seg videre hver gang de har vært i aksjon i sluttspillet.

Nederland og Argentina står begge med seks poeng etter to kamper. Argentina har imidlertid bedre målforskjell etter dagens knusende 6-0-seier mot Serbia, og Nederland må vinne «gruppefinalen» for å bli nummer én. De to lagene møter nummer én og to fra puljen med Mexico, Portugal, Angola og Iran i åttedelsfinalen neste lørdag.

Farvel til Drogba
Dagens resultat betyr at de seks VM-debutantene bare har ett poeng tilsammen etter åtte kamper. Trinidad og Tobagos ene poeng mot Sverige er det eneste til nykommerne så langt.

Også i dagens oppgjør ble det delt ut gule kort over en lav sko. Oscar Julián Ruiz fra Columbia viftet med det gule kortet sju ganger. Det ene til Didier Drogba som også fikk advarsel i åpningskampen mot Argentina. Det betyr at Chelsea-spissen ikke blir å se flere ganger i årets VM.

Sjekk terminliste og tabell i gruppe C her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere