*Nettavisen* Sport.

Fast i toppen

Foto: Scanpix

ALFHEIM STADION (TV2 Nettavisen): Best under festen og best under krigen. Dermed har Tromsø bitt seg fast på tabelltoppen.

TROMSØ - MOLDE 2-1: Statistikken taler sitt tydelige språk; det laget som leder tabellen etter sju serierunder har aldri gått tomhendt fra medaljeutdelingen i norsk Tippeliga. Det ser det heller ikke ut til at Tromsø har til hensikt å gjøre i årets sesong.

- I første omgang spiller vi festfotball, og er klart best. Dessverre lar vi Molde komme inn i kampen etter pause. Da blir det mye kriging, men vi vinner også denne fasen av kampen, oppsummerer Morten Gamst Pedersen til TV 2 Nettavisen etter kampen på Alfheim.

Se her for komplett kampfakta, spillerbørs og høydepunkter på web-Tv.

Målløs Gamst
Gamst Pedersen forlot Alfheim uten scoring for første gang i år. Det plaget han fint lite, så lenge kampen endte med tre nye poeng og fortsatt tabelledelse. Faktisk vedgår han at tre poeng uten egen scoring bidrar til å redusere presset rundt egen rolle.

- Synes du det har vært mye mas rundt din egen person?

- Synes du jeg er preget av det? Selv føler jeg at jeg har klart å holde riktig fokus hele veien. Men jeg kan ikke si annet enn at jeg synes journaliststreiken kom beleilig for min del. Det har gjort det litt lettere for meg å få ro, sier Gamst Pedersen.

Og mens han selv leverte en forestilling i underkant av det han har gjort hjemmepublikummet vant til, overtok rekkekameratene Lars Iver Strand, Ole Martin Årst og Karim Essediri gladelig hovedrollene hos serielederen.

- Underveis synes jeg vi leverte skikkelig god fotball, sier Lars Iver Strand, som likevel ikke kunne nekte for at det kostet dyrt med krefter utover kampen.

- Men det skal jo koste krefter å delta i krigen, legger han til.

Inspirerende statistikk
Og en som er vant til å delta i krigen, og som må betale dyrt i form av skader, er Bjørn Johansen, som måtte forlate banen med skadet ankel 25 minutter før slutt. Skaden er ikke verre enn at «Bummen» forventer å være tilbake allerede søndag mot Lyn. Da er han innstilt på å forbedre lagets statistikker ytterligere.

- Vi spillere forholder oss veldig ulikt til statistikk. Selv blir jeg inspirert - både av de positive og de negative. Det er godt å være i flytsonen, slik vi er nå, der vi tar nye steg mot det som kan bli medalje til slutt. Og samtidig er det inspirerende å være i utfordrerposisjon, slik vi er foran søndagens kamp mot Lyn. Vi har aldri hatt noe godt tak på Lyn, sier Johansen, og er nøye med å understreke hva han mener er den fremste grunnen til at TIL i øyeblikket befinner seg på tabelltopp.

- Det aller viktigste er at vi både som spillere og som lag er bevisste på hva som gjør oss god. Da er vi også i stand til å hente frem igjen de prestasjonene som kreves for å avgjøre kamper, sier han.

Nedtur for Molde
Egenskapen med å gjenskape gode prestasjoner var sterkt savnet hos Molde, som mot Tromsø aldri kom i nærheten av den festfotballen laget serverte mot Rosenborg 16. mai. Det hederlige unntaket var Magne Hoseth, som blant annet fikk notert seg på scoringslista gjennom et straffespark.

- For oss ble det forferdelig tungt da vi ble liggende under 0-2 så tidlig i kampen. Men jeg synes vi gjorde en bra innsats - særlig i andre omgang. Bortsett fra kampen mot Brann har vi vært fullt på høyde med alle vi har møtt til nå i sesongen. Derfor er det små marginer som skiller oss fra å lykkes ordentlig, sier Hoseth til TV 2 Nettavisen..

Treneren Reidar Vågnes tar i bruk enda sterkere ord:

- Bortsett fra det første kvarteret, gjennomfører vi en veldig god kamp. Vi hever oss voldsomt, viser høy moral - og er det førende laget den siste timen, mener han.

Det var ikke så veldig mange på Alfheim som delte hans analyse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.