RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Faster før åttedelsfinalen

FASTER: De algeriske spillerne faster i forkant av åttedelsfinalen i VM.
FASTER: De algeriske spillerne faster i forkant av åttedelsfinalen i VM. Foto: Henry Romero (Reuters / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Risikoen for skader øker, sier lege.

Lørdag starter den islamske fastemåneden ramadan. Flere av fotball-VMs muslimske spillere vil følge tradisjonen, men ikke alle.

Flesteparten av spillerne i den algeriske VM-troppen er muslimer. Når ramadan starter lørdag, kommer mange av dem til å faste. Det til tross for at laget mandag møter Tyskland i åttedelsfinalen.

Algerie-spillerne vil få nøye medisinsk oppfølging av Hakim Chalabi. Han er en av FIFAs ledende eksperter på fastende fotballspillere.

- Det er en periode der risikoen for skader øker, spesielt i den nedre delen av ryggen, leddene og musklene. Hovedgrunnen for det er dehydrering, ikke mangelen på mat, sier Chalabi.

Også hos Tyskland finnes det troende muslimer. Mesut Özil pleier å følge ramadan, men ikke i år.

- Jeg kan ikke delta. Det vil være umulig for meg i år, sier Özil.

Ramadan kan bekymre noen trenere, spesielt i lag der troppen er sammensatt av spillere med forskjellig etnisk bakgrunn. Frankrikes landslagstrener Didier Deschamps vil ikke be sine muslimske spillere om å droppe ramadan.

- Det er et sensitivt tema. Jeg har ikke gitt noen ordre. Vi respekterer alles religion. Spillerne er vant med det, dette er ikke en ny situasjon. Vi har ingen bekymringer, sier Deschamps.

For dem som følger ramadan skal man ikke spise når solen er oppe. Heldigvis for VM-spillerne er solen for øyeblikket oppe i et kortere tidsrom i Brasil enn i Europa.

Spillerne som velger å faste under VM, må trolig holde seg unna mat og drikke mellom 5.30 og 20.30. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere