RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Favorittene delte poengene

Foto: Michael Steele / Getty Images
Sist oppdatert:
Omdiskuterte scoringer da Danny Welbeck ordnet uavgjort for England mot Spania i U21-EM.

SPANIA U21 – ENGLAND U21
1-1:

To tvilsomme scoringer ble beholdningen i møtet mellom U21-landslagene fra de to nasjonene som hevdes å ha Europas beste ligaer.

De spanske unggutta var i store deler av kampen best mot Premier League-stjernene fra England. Særlig Athletic Bilbaos Javi Martínez og Barcelonas Thiago imponerte på spanjolenes midtbane.

Satt opp mot Englands og Liverpool Jordan Henderson, som nylig skal ha blitt kjøpt fri fra Sunderland for 176 millioner kroner, viste den spanske duoen takter som var mer imponende enn Hendersons prislapp.

Med navn som Juan Mata (Valencia), Jeffren Suárez (Barcelona) og keeper David De Gea (Atlético Madrid) i tillegg på banen var det ingen tvil om at det spanske mannskapet stilte sterkt.

Turneringsfavoritter
I fraværet av nasjoner som Nederland og Tyskland i årets sluttspill er Spania utpekt som turneringsfavoritten av mange på forhånd. England mønstret også et sterkt mannskap, og det var derfor mange som kastet øynene på lagenes åpningskamp i U21-EM.

England kunne skilte med midtstopperduoen Chris Smalling og Phil Jones og backene Kyle Walker og Ryan Bertrand i den bakre fireren fra start, så noe lett gjennomtrengelig forsvar var det definitivt ikke som møtte spanjolene.

Likevel kom det første målet relativt tidlig i kampen. Spania tok ledelsen etter det som først så ut som en heading av midtbanespilleren Ander Herrera da 14 minutter var spilt. Men målet var omdiskutert.

På reprisene så det ut til at avslutningen var en hands fra den spanske spilleren. Men dommertrioen så ikke noe galt, og de engelske spillerne protesterte heller ikke i etterkant.

1-0 sto seg lenge og Spania så ut til å ha kontroll på det meste i lang tid etter dette.

Mot slutten av oppgjøret fikk man bevis på at det var virkelig mange stjernespillere på Herning stadion denne kvelden. Med ti minutter igjen kom nemlig Bojan Krkic inn på banen, ikke ulikt det han ofte gjør for selveste Barcelona.

Welbeck overlistet De Gea
Høy stjernefaktor til tross, Spania maktet ikke å stoppe Tottenhams Kyle Walker på vei fram på Englands høyreside i sluttminuttene. Da Walker i tillegg fikk anledning til å spille fra Danny Welbeck bak ballstirrende spanske midtstoppere hadde angriperen ingen problemer med å overliste De Gea fra kort hold.

Reprisene viste imidlertid at Welbeck trolig sto i offside da pasningen ble slått, i likhet med flere andre engelske spillere. Den samme assistentdommeren som unnlot og vinke for hands på Herrera i første halvdel av kampen holdt flagget nede nok en gang. 1–1 var dermed et faktum to minutter før full tid.

Tsjekkia leder lagenes gruppe etter én kamp etter 2-1-seier over Ukraina tidligere søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere