RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FBI mener å sitte på bevis som viser at topper i FIFA tok imot bestikkelsene i bytte mot å gi Sør-Afrika fotball-VM i 2010.
FBI mener å sitte på bevis som viser at topper i FIFA tok imot bestikkelsene i bytte mot å gi Sør-Afrika fotball-VM i 2010. Foto: Mandel Ngan (AFP/NTB Scanpix)

FBI: Sør-Afrika betalte 10 millioner dollar for å få VM

Sist oppdatert:
Sørafrikanske tjenestemenn betalte over 10 millioner dollar (cirka 78 millioner kroner) i bestikkelser for å få fotball-VM til landet, heter det i tiltaledokumentene til FBI i forbindelse med granskingen av FIFA.

USAs justisminister Loretta Lynch sa onsdag da siktelsene ble offentliggjort, at topper i FIFA tok imot bestikkelsene i bytte mot å gi Sør-Afrika fotball-VM i 2010.

En talsmann for det sørafrikanske fotballforbundet avviser anklagen og viste til at kampanjen for å få fotball-VM ble ledet av de tidligere presidentene Nelson Mandela og Thabo Mbeki.

I siktelsen fra FBI heter det at tidligere visepresident i FIFA, Jack Warner, beholdt en betydelig del av pengene til sitt personlige forbruk. Warner er en av dem som FBI har siktet for korrupsjon, og han meldte seg onsdag for politiet i hjemlandet Trinidad og Tobago.

I siktelsen heter det at Warner og hans familie hadde nære forbindelser til sørafrikanske fotball-topper helt fra Sør-Afrikas første mislykkede forsøk på å få fotball-VM i 2006.

På et tidspunkt skal Warner ha bedt en medarbeider fly til Paris og hente en koffert med bunker med amerikanske penger i form av pakker à 10.000 dollar som han fikk fra en sørafrikaner på et hotellrom i byen. Få timer senere fløy han tilbake til Trinidad og overleverte kofferten til Warner, ifølge FBI.

Warner trakk seg fra visepresidentposten i FIFA i 2011 etter å ha blitt suspendert på grunn av mistanke om korrupsjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere