Gå til sidens hovedinnhold

FC København videre etter dramatisk avslutning

Dødballer reddet skinnet til den danske storklubben.

FC KØBENHAVN - SHERIFF TIRASPOL 2-0:

Ståle Solbakkens FC København er videre i Europa League etter å ha kjempet seg til en helt nødvendig hjemmeseier over Sheriff Tiraspol fra Moldova.

Det ble en skikkelig thrilleravslutning på københavnklubbens gruppe torsdag kveld.

To dødballscoringer fra FCK tidlig i andreomgangen ga dem nok til å sikre avansementet til cupspillet på bekostning av torsdagens motstander.

- Stabilitet

Solbakken og spillerne hans hadde presset på seg med bare én seier på de fem første forsøkene i gruppespillet. At FCKs form i hjemlig seriespill heller ikke har vært mye å skryte av i høst, gjorde ikke prestasjonskravet mindre.

- Vi er alltid presset i FCK, fordi det forventes å vinne mesterskapet hvert år og at vi gjør det godt i Europa, men i år har vi bare ikke gjort det godt nok i den hjemlige ligaen. Det satte enda mer press på oss i kveld for at vi skulle gå videre. Hvis vi ikke hadde gjort det ville det ha vært katastrofalt. Vi er veldig fornøyd med at vi i Europa har vist stabilitet og går videre, sier backen Nicolai Boilesen til Eurosport.no.

Sheriff Tiraspol toppet gruppe F før de to siste kampene, men falt sammen i det siste hinderet. Med nederlaget i København er tidligere Start- og Molde-spiller Zlatko Tripics klubb ute av turneringen. Tripic har slitt med en skade de siste ukene og var ikke med i troppen mot FCK.

Bare seier var godt nok for FCK mot gruppelederen. Tre poeng fra uavgjorte kamper i den jevne pulje kom likevel godt med, og danskene hadde muligheten til å vinne gruppa.

Les også

Grindheim klar for Haugesund

Les også

Abdellaoue legger opp

Da måtte Lokomotiv Moskva i tilfelle tape borte mot tabelljumbo Fastav Zlin i Tsjekkia, samtidig som Solbakkens lag gjorde jobben på eget gress.

Den første omgangen i Parken var som et langt gjesp å regne. Etter prestasjonene å dømme var det to lag med høye skuldre som entret den vinterpregede gressmatta i København.

Eurosport-ekspert Thomas Myhre etterlyste et løsere og mer ledig FCK i kanalens pauseprat.

- Jeg håper de kan slippe seg mer løs. Det virker veldig forknytt. Det eneste de skaper sjanser på er å pøse på i feltet med lange baller, og de skaper ikke så mye farligheter av det heller, poengterte den tidligere FCK-keeperen.

Myhre ble bønnhørt. Federico Santander kom til andreomangens største sjanse tidlig. Spissens avslutning forsvant utenfor.

Like etterpå kom venstrekant Benjamin Verbic til en gigantisk mulighet, godt inne i gjestenes straffefelt. Sloveneren hadde bare den kroatiske Sheriff-målvakta Zvonimir Mikulic å overliste, men sistnevnte fikk parert forsøket. Heller ikke returen satt på mål.

Corner = mål

Det gjorde derimot Pieros Sotirious hodestøt på FCKs hjørnespark i 56. spilleminutt. Kypriotens fulltreffer, og stillingen 0-0 mellom Fastav Zlin og Lokomotiv Moskva, førte gruppas tre øverste lag opp i ni poeng på det tidspunktet.

Innbyrdes målforskjell dem i mellom ville følgelig avgjøre, noe som igjen betydde at Ståle Solbakkens menn trengte en seier med to mål.

Og et nærmest indentisk mål på hjørnespark fulgte bare tre minutter etter kampens første scoring.

Midtstopper Michael Lüftner var målscorer for FCK, mens Benjamin Verbic slo corneren fra høyre, akkurat som han gjorde på 1-0-målet like før.

Kampens nederlandske dommer, Serdar Gözübüyuk, dro opp det røde til Sheriffs brasilianer Jairo midtveis i omgangen. Angriperen stemplet en motstander på leggen og måtte ta en tidlig dusj.

Med et snaut kvarter igjen burde Sheriff likevel ha brakt spenningen ti let høyere nivå. Bortelaget ble nemlig idømt straffespark av Gözübüyuk.

Dessverre for de gulkledte satte Ziguy Badibanga ballen i stolpen.

Også i puljas andre kamp ble det delt ut et rødt kort. Zoran Gajic måtte forlate banen etter bare tolv minutter av andre omgang. Med det forsvant også tsjekkernes håp om en første seier i gruppespillet kjapt.

Mål Aleksej Mirantsjuk og Jefferson Farfán skaffet Lokomotiv Moskva både tre poeng og seieren i gruppa.

Høgli-hyllest

Tom Høgli var ikke i FC Københavns spillertropp til oppgjøret, men Norges tidligere landslagsback fikk likevel litt oppmerksomhet av hjemmefansen.

«Høgli, du har vært verdsatt som få», sto det blant annet på et av bannerne

Høgli returnerer til Tromsø, der han etter planen skal spille tre sesonger før han legger opp i 2020.

33-åringen hadde planlagt en retur til norsk fotball allerede i sommer, men valgte å bli værende et ekstra halvår i København da klubben slet med skader på backplass.

Når FCK fortsetter spillet i Europa League etter nyttår, blir det dog bare med nordmennene Solbakken og Bård Wiggen i trenerteamet.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken