RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JENS NOERGAARD LARSEN (Afp)

FCK skal få slite med RBKs banemenn

Sist oppdatert:
Sjekk vår Champions League-dobbel og lever oddskupongene her!

Oddstips del 2: Mer suksess for Parr og Palace

Det er et innholdsrikt program langoddsen byr på i dag. Hovedingrediensene er play-off til Champions League, og engelsk fotball fra Championship-nivå og nedover.

Det er også gjort plass til kvartfinalene i kvinnenes cup og 3. Bundesliga.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Watford ser ikke veldig sterke ut i Championship etter to runder. De har hjemmekamp i kveld, men møter sterk motstand når West Ham og Sam Allardyce kommer på besøk. Bortelaget er såpass ambisiøst at de neppe er fornøyd med ett poeng, og når de først går for seieren kan de godt klare det. En klar borteseier for West Ham til 3,65 blir dagens langskudd.

Dagens avslag
I Conference møtes York City og Barrow, to lag der innbyrdes historikk domineres av 0-0-kamper. Hjemmelaget blir favoritter, men å krysse av for York til 1,35 og tro at det er en sikker H, advarer vi mot.

Arsenal til 1,32 hjemme mot Udinese var overraskende lav odds fra Norsk Tipping. Det var ikke noe storslagent over Arsenal i Premier League forleden, og med et par løse tråder med tanke på troppen og noen spørsmålstegn rundt slagkraften på midtbanen i kveld, lar vi denne ligge.

Dagens spill
Med et fyldig program foran oss, foreslår vi to dobler i dag. Vi starter med to objekter fra Champions League-kvalifiseringen, før vi ser på de engelske kampene i tips nummer to.

BATE Borisov - Sturm Graz
Champions League-kvalifisering, 4. runde (play-off stadiet), kamp 1 av 2. Hviterusslands suverent beste lag BATE Borisov er i ferd med å bli en gjenganger i de europeiske cupene. Det var 2008/09-sesongen som ble deres største, da de nådde gruppespillet etter å ha slått ut Levski Sofia på dette stadiet. Senere har de måtte ta til takke med Europa League, men også her er de gode. 4-1 over Alkmaar, 3-1 over FC Sheriff, 2-1 over AEK Athen og 2-2 mot Paris Saint Germain forteller at det ikke er enkelt å spille bortekamp i Hviterussland. Nå er BATE ubeseiret på 6 kamper i Europa og gjør det som vanlig godt i hjemlig liga. Sjansen for å nå gruppespillet igjen ser bedre ut enn på lenge, og faktisk bedre ut nå enn da de slo ut Levski for tre år siden.

Bressan (m) var dum nok til å følge opp 2-1-scoringen mot Ekranas forrige runde med to gule kort på fem minutter, og får ikke spille denne. Han er lagets straffeskyter, ser det ut til, og er et sentralt fravær. Ellers kjenner vi ikke til skader i laget.

Sturm Graz snek seg forbi Videoton med 2-0 hjemme og tap 2-3 borte i 2. kvalifiseringsrunde. Deretter klarte de 1-1 borte mot Zestafoni og 1-0 hjemme, og nådde med det denne runden. Lagets toppscorer er Roman Kienast, som vi husker fra HamKam, med sitt blekede hår, der han hadde 27 mål på 85 kamper. Det er spilt 4 runder i Østerrikes Bundesliga og Sturm Graz står med 1-2-1 hittil. Bortekampene er tapt 0-3 for Kapfenberger og spilt 1-1 mot Ried. Alt i alt er ikke dette skremmende i det hele tatt, og Sturm Graz fremstår som et lag som har fått maksimalt ut av denne turneringen allerede, da de har gått videre med minst mulige marginer mot middels god motstand. Kanskje de kan yppe seg mot BATE i returkampen, men neppe i Minsk.

Vi kjenner ikke til skader hos bortelaget. De stilte et ganske sterkt lag i 1-0-seieren hjemme mot Rapid Wien i helgen.

Kampen spilles ikke på Gorodskoi i Borisov, men på Dinamo Stadion i Minsk, slik det er tradisjon for når BATE spiller store, internasjonale kamper. Østerrikerne har vist seg som et svakt bortelag både i hjemlig liga og i Europa forøvrig, og vi tror ikke de lykkes i Minsk. H til 1,70 spilles.

Følg all fotball LIVE

FC København - Viktoria Plzen under 2,5 mål
Champions League-kvalifisering, 4. runde (play-off stadiet), kamp 1 av 2. Dette er et interessant oppgjør mellom to lag vi har sett en del av i det siste. FCK har byttet ut treneren og mistet noe av stammen som gjorde laget til den suverene ener i Danmark forrige sesong. Nye spillere er kommet inn, og fortsatt er laget godt nok til å vinne de fleste kampene i Superligaen, men man ser at samspillet og det snevet av magi som fantes i FCK under Solbakken ikke er der lenger.

Mot Shamrock Rovers i forrige kvalifiseringsrunde var FCK enorme favoritter, men seirene ble ikke mer enn 1-0 og 2-0. FCK er ikke like giftig effektive foran motstanders mål lenger. I Superligaen har man nøyd seg med trygge 2-0-seire over Sønderjyske, Nordsjælland og Midtjylland. Kun mot kamikaze-laget Køge og deres høyrisiko-forsvar har man scoret mer enn to mål.

Viktoria Plzen kom til Lerkendal i håp om å ta med et 0-0-resultat hjem, så det ut til. Men de skjønte raskt at de var et bedre lag enn Rosenborg og vant 1-0 ganske enkelt. 2-0 var ikke veldig langt unna, på grunn av markeringsfeilene i Rosenborgs forsvar. Poenget er at Plzen trolig kommer til København med samme målsetning. De ønsker et godt utgangspunkt til returkampen den 24. august, og da går man defensivt til verks for 0-0 og tar de overgangene som eventuelt kommer og håper på en scoring.

To gode, defensive lag møtes her. Er FCK sitt angrep skarpt nok til å score på Plzen? Vi er sannelig ikke sikre. Dette ligner en målfattig affære og vi bruker 1,55 på under 2,5 mål i kampen. Dette gir oss en dobbel til 2,63, og vi setter 100 kroner på spill. Fristen er klokken 20.40.

21. FCK - Viktoria Plzen o/u 2,5 mål 1,90 1,55
22. BATE Borisov - Sturm Graz 1,70 3,10 3,75

Total odds 2,64

Klikk her for å levere dette spillet
Innsatsen styrer du selv.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere