FCKs storstjerne slaktes

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

Gikk «fra helt til skurk» og får ener på dansk spillerbørs.

Oslo (ANB):Før møtet med RBK satte FC København sin lit til storscorer Dame N'Doye. Dagen derpå regelrett slaktes senegaleseren.

Fem mål på de siste tre kampene før tirsdagens store skandinaviske mesterligaduell ga Ståle Solbakken berettiget håp om N'Doye-fulltreffere også på Lerkendal.

Men FCK-spissen gjorde i stedet alt annet enn å score mot Nils Arne Eggens mannskap. Det ble bom, bom og atter bom for måltyven. I første omgang misset han blant annet to krystallklare sjanser alene med RBK-keeper Daniel Örlund.

Det går ikke upåaktet hen i danske medier dagen derpå. Storavisen Ekstra Bladet gir like godt senegaleseren karakteren 1 for den svake innsatsen.

«Fra helt til skurk. Damen hadde i første omgang to giga-sjanser, som han brente. Det kostet mye på mål- og selvtillitskontoen i resten av kampen», lyder den ledsagende kommentaren.

Les også: - 3-0 hadde vært håpløst

Stjernene sviktet
Og de øvrige danske avisene påpeker også at FCKs fremste målmaskin leverte meget skuffende varer i Trondheim. Jyllands-Postens utsendte syntes nesten han hørte RBK-fansen rope «Kom igjen, N'Doye» i ren sympati etter spissens to misbrukte sjanser før pause.

«Selv om det naturligvis ikke var tilfellet, kunne senegaleseren godt hatt bruk for det tirsdag kveld», skriver avisen.

Trener Ståle Solbakken var også rask med å fastslå at N'Doye var uvanlig svak, men ga flere av sine øvrige stjerner like mye av skylden.

- Grønkjær falt inn og ut av kampen, og N'Doye hadde ingen god dag. Mikael Antonsson spilte sine sbakeste kamp i år, og William Kvist spilte sin svakeste kamp i år. Mine beste spillere burde ha levert på et høyere nivå, sa den framtidige norske landslagssjefen.

Les også: Iversen - helt og syndebukk

- Skramlet avgårde
Dagen derpå er danske aviser også sterkt kritiske til FC København vaklende forsvarsfirer, og alle synes enige om at midtstopper Mathias Zanka Jørgensen kom dårlig fra det på Lerkendal.

«Mathias Zanka Jørgensen virket urolig og famlende, og rett foran forsvaret ble det ikke stengt av for den slue Steffen Iversen. Den erfarne spissen plasserte seg godt på banen og var et midtpunkt sentral i det offensive spillet til et lag som la forsvarsfireren høyt og fanget FCK'erne i offsidefeller», skriver fotballredaktør Søren Olsen i Politiken.

Ekstrabladet er heller ikke imponert:

«Som en hakkende dieselmotor version 0.1 skramlet FC København av gårde med feilpasninger, manglende press og gigantiske defensive huller», skriver avisens utsendte.

Solbakkens advarsel
RBKs defensive firer får samtidig også passet påskrevet.

«Kampen viste nemlig også, at Rosenborgs forsvar langt fra holder høy klasse. Hullene var minst like store som i københavnernes forsvar», lyder dommen.

Spørsmålet er hvem som kommer best fra det i Parken om én uke. Ståle Solbakken er sikker på at den avgjørende kampen blir en thriller av de sjeldne. Samtidig varsler han et helt annet FCK-lag.

- Vi kommer til å spille som vi alltid gjør i Parken: Jævla bra, advarer hedmarkingen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.