RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Federer har aldri følt seg bedre

NUMMER 18? Roger Federer jakter sin 18. Grand Slam-tittel når Wimbledon slås i gang på mandag.
NUMMER 18? Roger Federer jakter sin 18. Grand Slam-tittel når Wimbledon slås i gang på mandag. Foto: Gareth Fuller (Pa Photos / NTB scanpix)
Sjeldent gode forberedelser foran Wimbledon.

Roger Federer vant sin siste Grand Slam-tittel i Wimbledon i 2012. Mandag starter årets utgave av gressturneringen.

33-åringen har vunnet hele 17 Grand Slam-titler i karrieren, men har snart gått tre år uten å gå til topps i en av de fire store turneringene. Lørdag fortalte Federer at han aldri har hatt bedre forberedelser inn mot Wimbledon.

- Det har trolig vært de beste forberedelsene jeg noensinne har hatt før Wimbledon, fordi vi har hatt en uke mer på gress, sa Federer.

Vant
Forrige helg vant den rutinerte tennisstjernen en ATP-turnering på gress i tyske Halle. Det gir Federer forhåpninger foran den tradisjonsrike turneringen i London.

- Å vinne i Halle har gitt meg den ekstra selvtilliten som kanskje kan ta meg til å vinne tittelen her, sa Federer.

I januar 2014 begynte han å jobbe med en ny trener, svenske Stefan Edberg, samtidig som han byttet til en større tennisracket. Det begynner endelig å vises på tennisbanen.

- Dette året føler jeg spillet mitt er bedre. Jeg er blitt vant med racketen, sa Federer.

Gode minner
Det er nettopp i Wimbledon sveitseren har gjort det best i karrieren. Sju av de 17 titlene har kommet i England, også hans siste triumf. Etter seieren i 2012 har han slitt med å komme til finaler i de store turneringene, men forrige sesong lyktes han med å ta seg til den siste kampen i London. Der måtte han gi tapt for Novak Djokovic.

- Jeg forventet ikke å ta meg til finalen. For å være ærlig, var jeg fortsatt på vei tilbake fra skade, men ting gikk fortere enn hva jeg trodde det ville, sa Federer.

Tross manglende seire de siste årene i Grand Slam-turneringene, er det ikke aktuelt å legge opp ennå.

- Jeg vil ikke la tankene mine gå der, fordi jo mer jeg tenker på det, jo nærmere er jeg å legge opp. Det er klart at jeg må tenke på det en gang, men ikke for øyeblikket, sa Federer. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere