Gå til sidens hovedinnhold

- Feigt av United

- De eier ikke moral, freser italiensk storklubb.

Søndag kveld skrev Federico Macheda seg inn i Manchester Uniteds historiebøker, da han senket Aston Villa på overtid i debuten sin.

Mandag ble det bråk.

For da la Lazio ingenting imellom da de skulle kommentere Manchester Uniteds oppførsel da engelskmennene «stjal» Macheda fra dem. Italienske regler forbyr nemlig klubbene å skrive profesjonelle kontrakter med spillere før de er 18 år. De samme reglene gjelder ikke for engelskmennene, og dermed hentet United Macheda - og hele hans familie - til Lancashire.

- Respektløst
- Vi visste at Macheda var en fantastisk spiller, og vi gjorde alt som mulig var for å beholde ham i Lazio. Reglene er imidlertid klare nok. Dermed kan disse gutta bli stjålet av andre klubber. Disse andre klubene respekterer ikke de etiske kodene som finnes. De går rett på spillernes familie - gir dem penger. Kanskje de også finner jobber til foreldrene. De kjøper egentlig foreldrene, som så skriver under på vegne av barnet sitt, sier Lazio-president Claudio Lottito ifølge The Sun.

Hvem er Federico Macheda? Det kan du lese om her.

Han stopper ikke med det.

- Disse barna kommer ofte fra fattige familier, og familiene er ofte villig til å reise utenlands med et håp om at barnet skal bli en stjerne som tjener en masse penger. Jeg snakket selv med Machedas foreldre. Jeg ga dem et fantastisk tilbud, men de hadde allerede bestemt seg for å reise, sier han.

- Det er umoralsk fordi folk blir behandlet som på et kjøttmarked. Dette burde ikke skje innen fotballen som egentlig er en sport som handler om verdier som respekt, sier Lazio-presidenten.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med fotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

- Feigt av United
Men Lazio-presidenten var ikke alene om å klage.

Klubbens tidligere sportsdirektør, Walter Sabatini, går enda hardere på.

- Å hente Macheda var feigt og arrogant av Manchester United. Jeg mener at de robbet Lazio. Akkurat som de robbet Parma da de hentet Giuseppe Rossi. Nå er vi nødt til å gjøre noe med reglene slik at de sterkeste klubbene ikke bare blir sterkere og sterkere, sier han.

- Jeg skrev tre brev på vegne av Lazio til Manchester United og Alex Ferguson. Jeg forklarte at det var galt av en stor klubb som dette å gjøre dette. Jeg skrev at det å hente Macheda var respektløst overfor oss. Ferguson svarte aldri selv, men en klubbsekretær skrev tilbake og sa at alt United gjorde var innenfor reglene, fortsetter Sabatini.

Tirsdag kveld kan Macheda få nok en sjanse for United. Da spiller laget hjemme mot Porto i Mesterligaen. Følg United-Porto og Villarreal-Arsenal direkte i vårt livesystem fra 20.45.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot