Gå til sidens hovedinnhold

Feiret manageren med sterk seier

Evertons ringrev av en manager tok en taktisk triumf mot Tottenham.

EVERTON - TOTTENHAM 1-0:

Det er ikke enkelt å være Premier League-manager, noe statistikken som Nettavisen presenterte på mandag bekreftet:

Da Andre Villas-Boas måtte gå fra jobben som Chelsea-manager sist helg, hadde han bare vært i jobben i 257 dager. Likevel var det 25 managere som hadde fått kortere levetid i jobben enn portugiseren.

Les saken: De 25 største fiaskoene

Tredje lengstsittende
Og når presset er så stort på managerne på fotballøya, er det tilsvarende gledelig når enkelte får være i jobben over flere år.

Sir Alex Ferguson er som kjent i en klasse for seg, etter å ha ledet Manchester United siden 1986. Arsene Wenger, som kom til Arsenal i 1996, har også en strålende CV å vise frem fra én og samme klubb.

Men Everton-manager David Moyes skal heller ikke kimses av.

Neste uke feirer nemlig skotten tiårsjubileum som manager for Everton, noe som fører ham opp på tredjeplass på lista over de lengstsittende managerne i Premier League.

Og det kommende jubileumet feiret Moyes med en sterk 1-0-seier over medaljejagende Tottenham.

Jelavics første
Kampens eneste scoring kom midtveis i første omgang, da Nikica Jelavic fikk score sitt første Everton-mål i det som også var hans første kamp fra start for vertene.

- Han spilte godt og tok godt vare på sjansen sin, konstaterte Everton-manager Moyes overfor ESPN etter kampen.

Leon Osman hadde et fint forarbeid da han lurte vekk Younes Kaboul og fikk slått inn, og Jelavic møtte innlegget og bredsidet ballen inn i Brad Friedels hjørne.

Tottenham på sin side fikk ikke mye til å stemme framover, og det var bare et spørsmål om tid når Spurs-manager Harry Redknapp ville sette inn på en småskadet Rafael van der Vaart.

Det byttet drøyet imidlertid Redknapp da Tottenham innledet den andre omgangen klart bedre enn i første, og bare minuttet var spilt da Jermain Defoe satte Tim Howard på prøve med et skudd fra 16 meter.

Da gjestene ikke klarte å utnytte det spillemessige overtallet, måtte likevel Redknapp gjøre noe.

Brøt «gentleman's agreement»
Inn på banen kastet han først Louis Saha, i strid med avtalen Spurs-manageren før kampen hadde gjort med David Moyes.

- Jeg tror jeg har en avtale med Harry om at han (Saha) ikke spiller, uttalte nemlig Everton-treneren ifølge Daily Mirror i forkant av oppgjøret på Goodison Park.

Likevel tyder lite på at Moyes kommer til å klandre Redknapp for bruken av Saha, som spilte i Everton i tre og et halvt år før han gikk til Tottenham i januar i år.

- Gentlemenn tar hverandre i hånden og gjør ting, og jeg og Harry gjorde det. Men om han trenger ham, vil han spille, sa Moyes ifølge den britiske tabloidavisen.

Men det spørs om Moyes hadde tatt det like rolig dersom Tottenham hadde hatt hellet med seg på tampen av kampen.

Innsiden av stolpen
Etter at Saha, og senere Rafael van der Vaart, entret banen, satte gjestene nemlig inn en sluttspurt mot Evertons mål.

Og tre minutter på overtid var det millimetere som skilte laget fra en utligning.

Ballen falt ned hos nettopp Louis Saha innenfor feltet, og spissen fikk tid til å avslutte. Ballen traff innsiden av stolpen før Tim Howard fikk den unna, og de fortvilede Spurs-spillerne måtte konstatere at poenget glapp.

Det betyr at Tottenham nå står med tre strake serietap, og må begynne å se seg bakover på tabellen - der Arsenal og Chelsea jager bare fire poeng bak.

Everton på sin side spilte sin sjuende kamp uten tap, og er i ferd med å etablere seg på øvre halvdel av tabellen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot