RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Doug Peters (PA/Scanpix)

Felles skjebne for Oddvar Brå og Peter Shilton

Sist oppdatert:
- Liker ikke å bli assosiert med det, sier Peter Shilton.

Det er norsk idrettshistories mest legendariske øyeblikk: Da Oddvar Brå brakk staven under VM-stafetten i Holmenkollen 28. februar 1982.

Brå selv har mer enn en gang innrømmet at han synes det er litt synd at stavbrekket er den ene hendelsen han huskes for. Han vant tross alt noen flere skirenn, faktisk ikke så rent få heller.

- Gjorde et par andre ting også
Ikke minst ble han individuell verdensmester på 15-kilometeren bare fem dager før det berømte stavbrekket.

- Alle snakker fortsatt om stafetten, men det er ingen som husker at jeg vant 15-kilometeren noen dager før. Det er litt synd, for det første gullet var enda større for meg personlig, sier Oddvar Brå (59) til Nettavisen.

I den grad det er noen trøst, deler han skjebne med en annen idrettslegende. I et ferskt intervju med The Guardian innrømmer den tidligere engelske landslagskeeperen Peter Shilton (61) at han gjerne skulle blitt huske for noe annet enn Maradonas hands-scoring i VM-kvartfinalen 11. juni 1986.

- Jeg liker ikke å bli assosiert med det. Jeg hadde en 30 år lang karriere, og jeg liker å tro at jeg gjorde et par andre ting også, sier mannen med 125 landskamper for England.

Se Oddvar Brå brekke staven!
Se Shilton bli lurt av «Guds hånd»!

Sa nei til Maradona
Shilton erkjenner imidlertid at hendelsen kommer godt med i hans nye karriere som festtaler.

I intervjuet med The Guardian forteller han også at han er blitt spurt om å delta i Maradonas talkshow på argentinsk TV.

- Han inviterte meg til å reise over med Gary Lineker. Da sa jeg til ham at han var en fantastisk spiller, men at han først måtte si «sorry, jeg skulle ha beklaget, jeg jukset». Men det var han ikke klar til, så da sa jeg nei, forteller Shilton – som for tiden er TV-aktuell i England som deltaker i «Skal vi danse».

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere