*Nettavisen* Sport.

Fem dager og 4000 kilometer i buss

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Flere Tippeliga-spillere går trolig glipp av helgas kamper.

20.04.10 09:07

Det norske G19-landslaget spilte mandag sin siste kamp i EM-kvalifiseringen. Det endte med 1-2-tap for Tyrkia, i en kamp som til slutt var uten betydning. Spania knuste nemlig Aserbajdsjan i sin siste kamp, og er dermed klare for EM-sluttspillet.

Les mer om det her.

Laaaang tur hjem
Men om turneringen endte med skuffelse sportslig, så er det ikke det unggutta er opptatt av akkurat nå. Nå handler det i stedet om å komme seg hjem, og med flykaoset i Europa kan det bli vanskelig.

Veldig vanskelig.

- Veien hjem? I verste fall er det fem dager i buss. Nesten 4000 kilometer, sier Semb til Nettavisen.

Nå venter det norske laget i spenning for å se hvilken vei vinden blåser i Europa.

Tirsdag starter nemlig hjemreisen.

- Vi håper at det åpner seg en luke slik at vi i alle fall kan fly fra Ankara til München. Det vil lette hjemturen veldig, sier Semb.

Han har rett i det.

Fra München til Oslo er det nemlig bare 1300 kilometer - altså nesten halvparten av det Tromsø-spillerne måtte gjennom etter sin kamp mot Viking forrige onsdag. Gjennom Tyskland er det også glimrende kjøreforhold.

- Vi hadde ikke stolpe inn i turneringen. Vi får håpe vi får stolpe inn med været slik at vi i alle fall får flydd noe, sier Semb.

Bli varslet når Messi scorer!

Profiler kan miste ny kamp
Det håper trolig også Tippeliga-lagene. En rekke Tippeliga-profiler spiller nemlig for G19-landslaget, blant annet Rosenborgs Markus Henriksen, Strømsgodsets Lars Sætra, Stabæks Vegard Eggen Hedenstad og Haugesunds Joakim Våge Nilsen.

- Det positive er at alle er skadefri. Alle er klare for kamp når de kommer hjem. Men helgas Tippeliga-runde henger i en veldig tynn tråd hvis det går som vi frykter, sier Semb.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.